Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

1. Ulusal Aşçılık Kampı başlıyor

1. Ulusal Aşçılık Kampı  başlıyor
25.04.2015
766
A+
A-

 

25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (ASOMDER) tarafından 1. Ulusal Aşçılık Kampı düzenleniyor. Mengen’de yapılacak etkinlik kapsamında çeşitli paneller Kamp’ta beyin fırtınası estirecek.
Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (ASOMDER) koordinatörlüğünde ve Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu, Mengen, Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destekleriyle düzenlenecek I. Ulusal Aşçılık Kampı’nın amaçları arasında; Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarında bulunan eğitici ve öğrencileri bir araya getirmek; çeşitli etkinlikler ile vizyonlarını genişleterek, mesleki gelişimlerine; dolayısıyla Türk aşçılık eğitimine pozitif katkı sağlamak yer alıyor.

Bir hafta sürecek olan kampa, her bölümden iki öğrenci ve bir öğretim elemanı katılacak; kamp süresince aktif bir şekilde workshop’lar, seminerler, film izlenimleri, sohbetler gibi etkinliklerde bulunacaklar.

I. Ulusal Aşçılık Kampı koordinatörü Aşçılık Okulu Mezunları Derneği Başkanı Levent Demirçakmak, yaptığı konuşmada; bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek; Türkiye’deki çoğu üniversitede alan eğitimlerinin olanaksızlıklarla mücadele ettiğine dikkat çekti. Daha güçlü bir aşçılık için düzenlenen bu kampın önemine işaret ederek, dernek olarak yıldan yıla meslek adına daha etkili çalışmalar içerisinde olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Bu şekilde ülkemizdeki aşçılığın daha istendik hale geleceğini, dolayısıyla hem sektörün beklentilerinin, hem de mesleği icra edenlerin daha memnun olacağını; makro ölçekte de ülke turizminin ve ekonomisinin daha iyi olacağını beyan etti.

“Geçmişten Günümüze Gastronomi Şöleni Eğitimi” Paneli 2 Mayıs’ta
Osmanlı Mutfağı Araştırmacısı Chef Vedat Başaran’ın moderatörlüğünde yürütülecek olan “Geçmişten Günümüze Gastronomi Şöleni Eğitimi” Paneli 2 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek. 16:00-18:00 saatleri arasında Mengen Belediye Spor Salonu’nda düzenlenecek bu etkinlikteki konuşmacılar ise; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Öztiryakiler Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki, Aşçılık Okulu ilk öğretmenlerinden ve Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hafize Özbudun, Foodinlife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen ve Aşçılık Okulu ilk mezunlarından ve Fish of North Restaurant İşletmecisi Chef’i Gürsel Keleş olacak.

Konuşmacıların konu başlıkları ise şu şekilde olacak:
Osmanlı Mutfağı Araştırmacısı Chef Vedat Başaran: “Türk Tarihinde Aşçılık Eğitimi, Usta-Çırak İlişkisi”
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun: “Üniversitelerdeki Gastronomi Eğitimi Bölümlerinin Artması ve Nedenleri
Öztiryakiler Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki: “Geçmişten Günümüze Mutfak Teknolojilerindeki Gelişmeler ve Aşçılık Eğitimine Etkisi”
Aşçılık Okulu ilk öğretmenlerinden ve Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hafize Özbudun: “Gastronomi ve Aşçılık Bölümlerindeki Eğitim ve Eğitmen Sorunları”
Foodinlife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen: “Medya Gözüyle Aşçılık Eğitim Seviyesinin Yükselmesinin Sektöre Etkileri”
Aşçılık Okulu ilk mezunlarından ve Fish of North Restaurant İşletmecisi Chef’i Gürsel Keleş: “Mengen’in ve Aşçılık Lisesinin Türk Aşçılık Eğitimindeki Önemi”

“Çıraklar Soruyor – Ustalar Cevaplıyor” Paneli
2 Mayıs Cumartesi günü 09.30-12.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan “Çıraklar Soruyor – Ustalar Cevaplıyor” Paneli’nde moderatör Big Chefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan olacak. Mengen Belediye Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan etkinliğe konuşmacı olarak Grand Hyatt Executive Sous Chef’i Murat Dağlıoğlu, Big Chefs İstanbul Bölge Şefi Şenol Demirtaş, Bernardini Catering Chef / Partner’i Erdem Dönmez, Divan Otel İstanbul Executive Chef’i Özay Akay, Den Cafe&Restaurant Executive Chef’i Umut Eyioğlu, IMKB Tuz. Otelcilik Chef’i Erkan Kıyıcıoğlu, Le Meridien Hotel F&B Director’ü Tarkan Özdemir, İstanbul Yiyecek İçecek Mutfak Direktörü Cihan Çetinkaya, Ceylan İntercontinental Hotel Executive Pastry Chef’i Erdal Seçkin, Tüyap Palas Hotel F&B Director’ü Erdem Dırbalı ve Sheraton Ankara Hotel Executive Sous Chef’i Koray Türk olacak.
Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.