Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >
15.12.2020
1.352
A+
A-

Merkeşler Köyünde 45 gündür internet hatları kopuk

 Bolu Merkeze 35 kilometre mesafede bulanan köyde bir buçuk aydır ne telefon far ne internet. Köydeki çocuklar internet olmadığı için derslerine katılamıyor. Köyde çalışan tek bir sabit telefon bulunmuyor.

Bolu- Mengen yolu üzerinde bulunan ve yaklaşık il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Merkeşler Köyü 45 gündür sesini duyurmaya çalışıyor. Köyde 150 hane olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Kemal Özdemir, “Torunlarım dahil köyde 20 kadar çocuğumuz internet olmadığı için derslerini yapamıyor. Telekom’un hatları kopmuş yerlerde sürünüyor. Dilekçe veriyoruz kimse ilgilenmiyor. Hastamız olsa ambulans arayacak telefonumuz yok. Bir olay yaşasak jandarmayı arayamayız. Ne can, ne mal güvenliğimiz var. Şehre çok yakınız ama kimselere derdimizi anlatamıyoruz” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi Kopardı

Köylerinde çalışma için gelen İl Özel İdaresine ait kamyonlar tarafından Telekom hatlarının yanlışlıkla koparıldığını belirten köylüler, “hatlar kopalı 45-50 gün oldu ama o arada verdiğimiz onca dilekçeye rağmen sorunumuzla ilgilenen olmadı. Gelip sorunu tespit eden bile yok. Son çare bizde derdimizi basına anlatmaya karar verdik. Pandemiden sonra köy dışında olan birçok aile çocuklarıyla birlikte köye geldi. Bir türlü giderilemeyen internet sorunu nedeniyle bir kısmı tekrar şehre döndü” dediler.

Vali Sesimizi Duysun

Köy meydanına toplanan köylü vatandaşlar, “köyümüzün üç mahallesinde de durum böyle. Onlarca çocuk ders yapamıyor. Benim torunlarım ders yapamadığı için şehre geri taşındı. Kablolar yerlerde, kimse köyümüzün sorunlarıyla ilgilenmiyor. Dilekçe vermekten şikayet etmekten bıkmış durumdayız. Vali, Başkan bir sesimizi duysun artık” ifadelerini kullandılar.

Kaynak:BoluGündem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.