Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bolu Suriye’ye döndü

29.09.2013
1.025
A+
A-

bolu_suriyeye_dondu_h18628[1]

Kaçak çıkma olduğu iddiasıyla Bolu Halkevi binasının üst katını yıkmak isteyen Bolu Belediyesinin zabıta ekipleri ile Bolu halkevi üyeleri arasında önce arbede sonra çatışma yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinin biber gazlı müdahalesi sonrasında 10 kişi gözaltına alındı.

Bolu Suriye’ye döndü

Bolu Belediyesi’nin, Bolu Halkevi binasını yıkmak istemesine engel olmak isteyenlere polis biber gazı ve copla müdahale etti. Bolu Milletvekili Tanju Özcan polislerle birlikte binada bulunduğu sırada yıkıma devam edilmek istendi. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirten Özcan, “Ben içerideyken yıkım yapılıyor. Böyle bir saçmalık olamaz” dedi. Öğle saatlerinde Halkevi önünde toplanan yaklaşık 150 kişi iş makinesinin önüne geçerek yıkıma engel olmak istedi. İzzet Baysal Caddesi’nde bulunan Bolu Belediye binasının arkasına yapılacak olan otel nedeniyle yıkılmasına karar verilen Halkevi’nin önüne gelen Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile Halkevleri Genel Sekreteri Samut Karabulut, belediye yetkilileriyle görüşerek yıkımın kanunsuz olduğunu söyleyerek mahkeme kararlarının gösterilmesini istedi.

“Katil Polis Halkevinden defol”

 

Bolu milletvekili Tanju Özcan’ın yanı sıra Cahit Çıngı, Yüksel Ceylan ve Mehtap Özcan Mısırlıoğlu’nun da gelerek yıkıma karşı direndiği görüldü. Yüzlerce Halkevi üyesi Bolu Halkevi binası önünde etten duvar ererek canları pahasına Halkevi binasını yıktırmayacaklarını ifade ettiler. Ellerinde biber gazı ile olay yerine gelen polis ekiplerini protesto eden Halkevi üyeleri “Katil Polis Halkevinden defol” şeklinde slogan attılar. Bolu milletvekili Tanju Özcan bolu valisi İbrahim Özçimen ile konuşarak durumun ciddiyetini anlattı. Özcan Ruhsatlı bir bina hakkında ruhsat iptal edilmeksizin iptal kararının verildiğini söyleyerek; “Bölge idare mahkemesine itiraz edilmiş ve netice beklenmektedir.Belediye başkanlığı ise itiraz sonucunu beklemeden yıkım yapmak istemektedir.Yıkım yapılır ve 3 gün sonra bölge idare mahkemesi talebi kabul ederse telafisi imkansız durum hasıl olacaktır” dedi.

 

Yaşanan arbedede 10 kişi gözaltına alındı

 

 

Halkevi yöneticileri konuyla ilgili dilekçe yazarak valilik makamına sundular. Özcan’ın yetkililerle görüşmek üzere Halkevi binasından ayrılmasından sonra

zabıta ekipleriyle kalkanlı, gaz maskeli polislerin Halkevi’ne doğru yürümesinin ardından bazı eylemciler iş makinelerinin üzerine çıktı. Eylemcilerin polislere saldırmasının ardından yaşanan arbedede çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve coplarla müdahale etti. Eylemciler iş makinesi operatörüne sandalye ve taşlarla saldırarak aracın camlarını parçaladılar. Yaşanan arbedede yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Grubun Halkevi binası önünden uzaklaşmasının ardından iş makinesinin yıkıma başlamasıyla birlikte bazı eylemciler polise taşlarla saldırdı. Bu sırada olay yerine gelen Tanju Özcan, iş makinesinin önüne geçerek yıkımı engellemeye çalıştı.

 

Özcan içişleri bakanı ile görüştü

Bir süre iş makinesinin önünde oturan Tanju Özcan, daha sonra bir bölümü iş makinesi tarafından yıkılmış binaya girdi. Özcan, bina içerisinde polislerle birlikte incelemelerde bulunduğu sırada iş makinesinin yıkıma devam etti. Dışarı çıkan Özcan, iş makinesi operatörüne, “Ben içerdeyim sen ne yapıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Yıkıntıların üzerine çıkan Özcan, İçişleri Bakanı Muammer Güler’i telefonla arayarak binanın içerisindeyken yıkıma devam edildiğini söyledi. Özcan’ın iş makinesinin içine binmesine rağmen operatörün ısrarla binayı yıkmaya çalıştığı görüldü. Akşam saatlerinde Halkevi binasının yerle bir olduğu görüldü.

Bolu Olaybolu_suriyeye_dondu_h18628[1]

YORUMLAR

  1. kamil OĞUZ dedi ki:

    Kimse Türk polisine katil diye hakaret edemez.Yanlış söz ve yanlış davranışlar.Polisimize karşı daha saygılı olalım.Amaçları ortalığı karıştırmak olanlara aman dikkat.