Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

FATİH KILIÇ’I ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ

FATİH KILIÇ’I ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ
30.03.2023
9.381
A+
A-

Bundan tam 17 yıl öncesiydi. Fatih Kılıç öğrencilerinin staj yapacağı otelleri geziyordu. Aniden gelen kalp krizi onu bizden ayırdı…

Onu Mengen’e, Aşçılık Sanatına ve Aşçılık Okuluna yaptıkları ile hatırlayacağız…

Meslektaşları, yetişmelerinde emeği olan öğrencileri (neferleri) izinden yürüyorlar ve hep ileriye gidiyorlar.

Sen rahat uyu ebedi istirahatgahında Sevgili Fatih Öğretmenim.

Misyonunu üstlendiğin ve devrettigin lezzet ustalarının diyarının akademik aşçıları, dünyada nam salmaya devam ediyor. Lise, iki yıllık Meslek Yüksek Okulu ve en son 4 Yıllık GASTRONOMİ bölümü, Aşçılık Kampı, Gastronomi Fakültesi ve işte MENGEN SEVDASI.

“Ömürler tükense de Mengen Sevdası kalanlarla devam edecektir.”

Hüseyin Varlık

Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik Turizm Meslek lisesinin merhum Müdürü FATİH KILIÇ ve mesleğe okula emeği geçenler Kepçe devir teslim törenleri programı ile beraber anılmalı diye düşünüyoruz.

Kılıç, aşçılık sanatına gönül verenlerin gönlünde taht kurmuştu. Okula verdiği  18 yıl emeğe karşılık olarak onun eseri olan ve her sene yapılan Kepçe devir teslimin töreni programında anılmasını temenni ediyoruz.

FATİH KILIÇ’IN ÖZ GEÇMİŞİ ve OKULDAKİ UĞURLAMA TÖRENİNDE OKUNAN METİN

30 Mart 2006 Perşembe günü bizleri bırakarak aramızdan ayrılan Fatih Kılıç, 2 Ağustos 1957 yılında Amasya’da doğmuştu. Hayatının baharında ve en verimli çağında okulumuza daha nice yenilikler getirecek olan Fatih Kılıç, bizleri yalnız bıraktı. Amasya’nın bağrından koparak Mengen’e bunca yıl emek veren bu değerli şahsiyeti öğrencileriyle birlikte tüm Mengen halkı rahmetle anıyor. Görevini ve mesleğini öyle bir aşkla seviyordu ki son nefesini bile görevi başında –öğrencileri için çabalarken- verdi.

Fatih Kılıç, 1977-1980 yılları arasında Gazi Öğretmen okulu ve eğitim enstitüsünde öğrenim gördü. 5 Ocak 1981’de Rize Merkez Zihni Derin Ortaokulu’nda ilk görevine başladı. 1983’de oradan ayrılarak askere gitti. Askerliğini bitirdikten sonra 1984 yılında Amasya Merkez Atatürk Lisesi’nde göreve başladı.

14 Haziran 1985’de Amasya Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’ne atandı. Orada 4 yıl görev yaptıktan sonra 18 Eylül. 1989’da ilçemiz Mengen Lisesi’ne atandı. 2 Nisan 1992 tarihinde okulumuzun medar-ı iftiharı burada göreve başladı. Sayılamayacak kadar güzelliklere ve yeniliklere imzasını attı. 1992’den beri okulumuzun her alanda değişmesine ve gelişmesine bizzat kendisi katkıda bulundu. 8 Nisan 2006 Cumartesi günü tüm aşçılar derneklerinin katılımı ile okulumuzda düzenlemeyi planladığı Pilav Günü’nü göremeden yaşama veda etti. Oysa ki bugün onun için de okulumuz için de bir dönüm noktası olabilirdi. Mengen’in ata mesleği aşçılıktır ibaresini “Mengen aşçı yetiştiren yerdir” şekline dönüştürmeyi hedefliyordu. Öğrencilerini öyle benimsemişti ki, 14 Şubat 2000 yılında Mengen merkezli olan depremde en çok hasar gören bina olan okulumuzda öğrencilerinin can ve mal güvenliğini sağlamak için hiç gözünü kırpmadan okul binası içinde öğrencilerinin çıkmasını bekleyecek kadar cesurdu.

Okulumuzda yıllarca müdürlük değil öğrencilerine babalık yaptı. Onlar için o KRAL’dı. Bizler de onu hep iyi işleri ile, olumlu davranışlarıyla, babacan ve sevecen kişiliğiyle örnek bir insan olarak hatırlayacağız. Yerinde rahat uyu, emeklerini boşa çıkarmayacağız. Okulumuzu istediğin düzeye çıkaracağız. YAKINLARINA VE KEDERLİ AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ. HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN. KALBİMİZDE YAŞIYORSUN.
   

ZAMAN TÜNELİNDEN FOTOĞRAFLARLA ANILARDA FATİH KILIÇ.. (Hüseyin VARLIK)

YORUMLAR

  1. sinan gökdemir dedi ki:

    bu kalp seni unuturmu?…Unutulmadın koca usta.ruhun şad olsun.

  2. GÜRBÜZ dedi ki:

    Ruhun şad mekanın cennet olsun unutmadık unutmayacağız unutturmayacağız ilkelerin eserlerin öğrencilerinle hep devam edecek kral sen rahat uyu. özlettin kendini erken kaçışın la Amasya da koca çamın gölgesinde sevenlerinle dostlarınla yalnız değilsin hoca mekanın cennnet toprağın bol olsun çok değerli kıymetli arkadaşım .

  3. Uğur Uludağ dedi ki:

    Ruhun şad mekanın cennet olsun Fatih hocam, MENGEN seni hiç unutmadı varolduğu sürecede unutmayacak İnşaallah en büyük eserin olan okulun kale gibi yerinde neferlerin beyaz melekler de izinde dimdik ayakkta ve zaferden zafere koşmaya devam ediyor… keşke aramızda olabilseydin. seni en kalbi sevgi ve dualar ile selamlıyorum

  4. Kenan KIYASOĞLU dedi ki:

    RUHUN ŞAD OLSUN . MEKANIN CENNET OLSUN.

  5. kemal ayalp dedi ki:

    10 koca yıl geçmiş ama herkesin kalbindesin mekanın cennet olsun Fatih hocam

  6. SEDAT ERSOY dedi ki:

    EVLAD SENİ ÇOK ÖZLEDİ HOCAM. YOKLUĞUNA HİÇ BİR ZAMAN ALIŞAMADIM. ALIŞAMAMDA. YETİŞTİRDİĞİN EVÖĞRENCİLERİNİ GÖRSEN GURUR DUYARDIN. HEPSİ SENİN TALEBEN OLMANIN HAKKINI FAZLASIYLA VERİYORLAR. SEKTÖRLERDE SÖZ SAHİBİ OLDULAR. HEPSİ SENİN SAYENDE.MEKANIN CENNET OLSUN. ALLAHIM RAHMETİNİ ESİRGEMESİN.

  7. Zafer ÖZTÜRK dedi ki:

    SENİN GİBİ ADAM GİBİ ADAMLAR ERKENDEN GİDİYORYA BU DÜNYA ÇEKİLMEZ BİR HAL ALIYOR. GANİ GANİ RAHMET EYLESİN MEKANIN CENNET OLSUN HOCAM.