Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

2023 Birleşik Krallık Mezun Ödülleri’nde Türkiye’yi Temsil Eden Tek Finalist: Mengenli Burak Yazar

2023 Birleşik Krallık Mezun Ödülleri’nde Türkiye’yi Temsil Eden Tek Finalist: Mengenli Burak Yazar
01.09.2023
1.053
A+
A-

Birleşik Krallık’ın uluslararası eğitim ve kültür birimi British Council tarafından bu sene dokuzuncusu gerçekleştirilen Study UK Mezun Ödülleri’nde, uzun bir aradan sonra bir Türk finalist yer aldı. Mengenli Burak Yazar uzun zaman sonra finalde yer alan Türk oldu.



Sosyal Eylem, Bilim ve Sürdürülebilirlik, Kültür ve Yaratıcılık, İş ve İnovasyon olmak üzere dört temel kategoride alanında öncü binlerce mezun arasından Mengenli Burak Yazar, Sosyal Eylem kategorisindeki 7 global finalistten biri seçildi. Her bir kategorinin kazananlarının ağustos ayında ilan edileceği prestijli ödüllerin sahipleri, eylül ayında Birleşik Krallık’ta gerçekleşecek ve üst düzey katılımın olacağı bir törene davet edilecek.

Burak Yazar, lisans eğitimini ODTÜ İktisat Bölümü’nde tamamladıktan sonra Avrupa Birliği’nin Jean Monnet Bursu ile Uluslararası Politik İktisat ve Kalkınma Yüksek Lisans Programı’nı bölüm dördüncüsü olarak Birmingham Üniversite’sinde tamamladı. Strateji ve İnovasyon üzerine inşa ettiği uluslararası kariyerine Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden birinde başlayan Burak, 2020 yılında yerel üreticilerle tüketicileri aracısız buluşturan tanıtım ve dijitalleşme platformu KomsuBostan’ı kurdu.

Gerek üreticilerin marka hikayelerinin anlatıldığı özgün içerikler gerekse de tüketicilere yönelik sürdürülebilir üzerine söyleşilerle pandemi döneminde adından çokça söz ettiren KomsuBostan, kuruluşundan bu yana Vogue, Akşam, Hurriyet Daily News gibi öncü yayın organlarında sosyal fayda amaçlı yenilikçi iş fikri ile kendine yer buldu. Aracısız olma, komisyonsuz hizmet, sürdürülebilirlik, teknoloji odaklılık ve kapsayıcılık olarak ilan ettiği beş kuruluş ilkesine sadık olan KomsuBostan, 65 şehirden 650’den fazla yerel üreticiyi tüketiciler ile aracısız buluşturmaya devam ediyor.

Burak Yazar aynı zamanda yazargezerken isimli sayfasında farklı noktalarda yaşadığı deneyimleri ve anılarını bloğunda paylaşıyor.

Burak’ı başarılarından dolayı kutluyor ve kendisini eylülde gerçekleşecek ödül töreni için Birleşik Krallık’ta görmeyi umut ediyoruz.



 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.