Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Altın tava ödülü Erol Varlık’ın

Altın tava ödülü Erol Varlık’ın
30.12.2014
1.379
A+
A-

Dünyaca ünlü aşçılık yarışması Bocuse d’Or’dan The Marmara Taksim’e Ödül

Aşçılık yarışması Bocuse d’Or kapsamında ilk kez düzenlenen Bocuse d’Or Battle’ın birincisi The Marmara Taksim Otel Şefi Erol Varlık oldu. Erol Varlık’ın kuru domatesli bulgur, ızgara bonfile sebze türlüsü ve bal kabağı püresi yemeği ve ızgara kuzu karski, mantar “duxell” yer elması püresi, rezene, pırasa ve konfit beluga mercimeği yemekleri Altın Tava ile ödüllendirildi.
Dünyaca ünlü aşçılık yarışması Bocuse d’Or bünyesinde ilk kez bu yıl düzenlenen Bocuse d’Or Battle’ın dünya prömiyeri, İstanbul’da yapıldı. Bocuse d’Or ile benzer bir yarışma ruhundan yola çıkılarak düzenlenen ve keyifli, modern bir ortamda dinamik turnuva maçlarından oluşan yarışmanın birincisi, The Marmara Taksim Otel Kısım Şefi Erol Varlık oldu.

Erol Varlık’ın kuru domatesli bulgur, ızgara bonfile sebze türlüsü ve bal kabağı püresi yemeği ve Izgara kuzu karski, mantar “duxell” yer elması püresi, rezene, pırasa ve konfit beluga mercimeği yemekleri Altın Tava ile ödüllendirildi. Erol Varlık, Ocak 2015 tarihinde Fransa’nın Lyon şehrinde gerçekleşecek Bocuse d’Or yarışmasına davetli olarak katılacak.

Mengen.gen.tr ailesi olarak yeğenim Erol varlık’ı tebrik eder başarılarının ülke dışında da sürmesini dileriz.

Ödül Kazanan Yemeklerin Tarifleri

Kuru Domatesli Bulgur, Izgara Bonfile Sebze Türlüsü ve Bal Kabağı Püresi ile

Balkabağı püresi:
Malzemeler
Balkabağı: 250 gr
Sarımsak: 2 diş
Soğan: 50 gr

Yapılışı:
Bütün malzemeleri 160 C derecede 45 dakika pişirilir. Püre yapılarak süzgeçten geçirilir.

Kuru domatesli bulgur:
Malzemeler
Bulgur: 250 gr
Kuru domates: 250 gr
Soğan: 100 gr
Sarımsak: 2 diş
Beyaz şarap: 5 cl
Tereyağı: 50 gr

Yapılışı:
Soğan ve sarımsak sote edilir bulgur ilave edilir. Beyaz şarap çektirilerek kuru domates ilavesi ve tereyağı ile kıvam verilerek servis edilir.

Pazıya sarılı sebze türlüsü
Malzemeler
Pazı: 1 bağ
Kereviz: 1 adet
Soğan: 1 adet
Sarımsak: 2 diş
Enginar: 1 adet
Pancar: 1 adet
Havuç: 1 adet
Kabak: 1 adet

Yapılışı:
Bütün malzemeler sırasıyla soğan, sarımsak, kereviz, havuç, pancar, enginar, kabak sote edilir. Pazıya sarılarak et suyu ile on on beş dakika pişirilir.Bonfileler kazeini alınmış tereyağında kısık ateşte pişirilerek Demiglace sos ve yenilebilir çiçek ile servis edilir.
Izgara Kuzu Karski, Mantar “Duxell” Yer Elması Püresi, Rezene, Pırasa ve Konfit Beluga Mercimeği

Yer elması püresi
Malzemeler:
Yer elması: 250 gr
Soğan: 50 gr
Kereviz: 1 adet
Sarımsak: 2 diş
Krema: 100 gr
Tereyağı: 50 gr
Zencefil: 10 gr

Yapılışı:
Bütün malzemeyi 160 C de 45 dakika pişirilerek krema ve tereyağı ile püre haline getirilir. Süzgeçten geçirilir.

Rezene
Malzemeler:
Zencefil: 10 gr
Sarımsak: 2 diş
Beyaz şarap: 5 cl
Zerdecal: 2 gr

Yapılışı:
Kısık ateşte bütün malzemeler ile 25 dakika pişirilir

Pırasa
Malzemeler
Pırasa: 150 gr
Köri: 5 gr
Beyaz şarap sirkesi: 5 cl

Yapılışı:
Bütün malzemeleri kısık ateşte 20 dakika pişirilir.

Kereviz
Malzemeler:
Kereviz: 250 gr
Soğan: 50 gr
Sarımsak: 2 diş
Kimyon: 2 gr
Beyaz şarap: 5 cl

Yapılışı:
Bütün malzemeleri 25 dakika kısık ateşte pişirilir.

Beluga mercimeği
Malzemeler:
Belüga mercimeği : 150 gr
Sarımsak : 2 diş
Zencefil : 20 gr

Yapılışı:
Belüga mercimeği haşlanır.
Ilık yağda sarımsak ve zencefil ile tatlandırılmış zeytinyağında konfi yapılır.

Mantar duxell
Malzemeler:
Porçini mantar :250 gr
Soğan : 50 gr
Sarımsak : 2 diş
Kuzu küşleme : 1 adet
Beyaz şarap : 2 cl

Yapılışı:
Soğan ve sarımsak mantar ile sote edilir. Küşleme ızgarada pişirilir. Mantarlı karışıma beyaz şarap ile karıştırılır. Kuzu kaski 75 derecelik suda streç filme sarılarak iç ısısı 50 dereceye gelene kadar suyun içerisinde pişirilir. Son olarak yanmış tereyağında ters düz edilerek servis edilir Dömiglace sos ile servis edilir.

BU CIMG3372 IMG_0058 IMG_0059 IMG_0061 IMG_0062 IMG_0063 IMG_0437 PRF_7794 PRF_8426 PRF_8436

YORUMLAR

  1. SEDAT ERSOY dedi ki:

    EROLUM TEBRİK EDİYORUM.BUNDAN DAHA GÜZEL GURUR OLABİLİRMİ. HERŞEY GÖNLÜNCE OLSUN.OĞLUM FURKAN I YARIŞMAYA GETİRDİĞİMDE VERMİŞ OLDUĞUN DESTEKLERİNİ UNUTMUŞ DEĞİLİM. TEŞEKKÜR EDERİM

  2. ö.faruk varlık dedi ki:

    Aşcılığımızın dünyaya açılmasında ve Mengenin tanıtılmasında verdiğin emeklere teşekkür ediyor bir varlık ailesinin ferdi olarak seninle gurur duyuyor başarılarının devanı diliyoruz.