DOLAR 6,8613
EURO 7,7469
ALTIN 396,07
BIST 8,6250
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen 26°C
Gök Gürültülü

AŞÇILIK OKULUNDA MESLEKİ EĞİTİME DESTEK

29.11.2019
665
A+
A-

AŞÇILIK OKULUNDA MESLEKİ EĞİTİME DESTEK

 

Alanında Türkiye’de tek Aşçılık Okulu olma özelliğini bünyesinde barındıran güzide okulumuzda mesleki eğitimi daha iyi seviyelere çıkarma çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Daha önceki yıllarda eğitim – öğretim kalitesini arttırmak amacıyla yapılan ve özellikle okulun eski mezunları tarafından bizzat verilen mutfak eğitimleri önemini giderek arttırmaktadır. Bu kapsamda 02-06.12.2019 tarihleri arasında 5 günlük süreçte başta okul mezunu şefler olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen ustalar, yöresel yemekler, modern Türk Mutfağı, pastacılık ve tatlı ürünlerini içeren çeşitli dallarda öğrencilere uygulamalı eğitimler verecektir. Çeşitli konularda söyleşi faaliyetleriyle eğitimler desteklenecek, öğrencilere dolu dolu bir eğitim haftası hazırlığı sunulacaktır.

Okul idaresinden alınan bilgilere göre mevcut çalışmalar sayesinde okul mezunlarının tamamiyle gönüllülük esasına dayanarak öğrencilerimize mesleki eğitimi geliştirmek adına katkılarının giderek artmıştır. Bu da Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmiştir. Aynı zamanda eski mezunların okullarına karşı olan vefa borçlarını ödemeye çalışarak genç nesile örnek oldukları söylenmiştir. Meslek öğretmenleri ‘MESLEKİ EĞİTİME DESTEK’ çalışmalarındaki hedeflerinin öğrenciler için; alanında iyi yetişmiş birer aşçı olarak, tıpkı kendilerine mesleki beceri kazandırmak için okullarına gelen eski mezun şeflerin yerlerine gelecekte bir gün kendilerinin gelmelerini sağlamak olduğunu vurgulamıştır. Öğrencilerin yaz dönemi beceri eğitimi sürecine kadar çeşitli faaliyetlerin devam edeceğini söylemişlerdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.