Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

AŞÇININ KRALI MENGEN DEN KRALLARA AŞÇI YÖREMİZDEN ÇIKAR

AŞÇININ KRALI MENGEN DEN KRALLARA AŞÇI YÖREMİZDEN ÇIKAR
09.07.2014
2.300
A+
A-

KRALLARA AŞÇI MENGEN’DEN
Aşçının KRALI MENGEN’den çıkar. Evet başlık yazımız bizim dünyaya açıldığımızın ilçemizin tercih edilmesinin örneğidir. Aşçı fabrikası İlçemizin tarihe geçen ve ansiklopedilerde yer alan ata mesleğini duyurmak gücümüzü hatırlatmak ve gelecek kuşaklara anlatmak için AŞÇILARIMIZI tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.

Aşçının Kralı Mengen den Krallara Aşçı yöremizden çıkar.

Ürdün Kralı Abdullah’ın Karaliyet ailesinin aşçısı olan Mengen İlçesi Pazarköy Beldesi Düzağaç Köyünden Turgut Yıldırım sitemizin misafiri. Sizler de tanıtımda yer almak için bizlere ulaşın. Sağlıklı işler diliyorum.

Turgut Yıldırım’ı ve düşüncelerini kendi kaleminden izleyelim.

İşte Turgut Yıldırım
1966 Yılında Mengen ilçesi Pazarköy Beldesi Düzağaç Köyünde doğdum.Okul dan sonra ata mesleğimize Ankara a bazı yerlerde çırak olarak çalışarak başladım.Bu üç yıl sürdü zaman çabuk geçiyordu ardından askerlik görevimi tamamladım.Dönüşte beni kocaman bir dünya bekliyordu.Sizlere şöyle diyebilirim bu yemek ve yiyecek olayı aslında çok önemli çünkü insanlar yani bizler yemek yemeden yaşayamayız ve temiz sıhhatli hijyenik yemekler terch etmeliyiz,aşçının dünyada önemi çok büyük. Hastalıkların insan vücuduna yerleşmesi de yiyeceklerle olabilir. Bizler çok değerli ustalarımız sayesinde buralara geldik. Ustamız namı değer (KOCA USTA) Nurettin Yüksel’e Allah uzun ömürler versin benim gibi çok aşçılar yetiştirdi.
1990’lı yıllarda aklıma ilk gelen şey yurt dışına gitmekti. Ankara’da Ürdün Büyükelçiliğine müracatımdan beş ay sonra beni aradılar sıkı bir imtihan ve görüşmeler sonucu kabul edildim.1993 yılı 1 nisanda iş görüşmesi için Ürdüne davet edildim test yemeklerim sonucu beğenildim Türkiyeye döndüm bir hafta sonra çalışmak için Ürdüne hareket ettim ve kraliyet sarayında hem mesleğimizi hemde Ülkemizi temsil etmeğe başladım.
Küçük bir not
Ben çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum.Biz Türkler dünyada nadir bir ırktan geldik Osmanlı tarihinde bile çok lezzetli yemeklerimiz vardı.Kendimizi dünyaya iyi tanıtamıyoruz.Bunun sebebi ise eğitim eksikliğimiz den kaynaklanıyor.Hatta ortadoğuda bile Osmanlı yemekleri yapıyorlar.Örnek olarak Lübnanda yapılan yemeklerin yüzde 95 i Türktür.Fakat onlar bizim yemeklerimiz derler,dünyaya kendi yemek kültürlerini iyi tanıtmışlar.Tarihimizin çok eskilere dayanmasına rağmen hep aynı yerlerde kalmışız.Benim isteğim eğitime ağırlık vermemizdir.Yabancı dil eksikliğimizde ancak iş hayatımızda anlıyoruz.Tekrar söylüyorum eğitime ağırlık verelim.

 

YORUMLAR

  1. atilla ışık dedi ki:

    turgut ustayı gökte ararken burda buldum çok sevindim kendisi benim asker arkadaşımdır beni görüştürürseniz çok sevinirim uludere şenoba ismim atilla ışık merakla bekliyorum saygılar