Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Ayvalık’ta, Ot Yemekleri İçin Festivalli Tanıtım!

Ayvalık’ta, Ot Yemekleri İçin Festivalli Tanıtım!
18.01.2018
519
A+
A-

Ayvalık’ta, Ot Yemekleri İçin Festivalli Tanıtım!

Balıkesir Ayvalık’ta, akkız, hindiba, Arap saçı, turp otu, deniz börülcesi, ısırgan otu, kaz ayağı, kara ot gibi bitkilerden yapılan yemeklerin tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve gastronomi turizmine katkı sağlanması amacıyla festival düzenlenmesi için çalışma başlatıldı.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, ilkbahar aylarında ‘Ot Festivali’ düzenleyeceklerini belirtti. Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı da, Ayvalık’ın gastronomi turizminde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Kantarcı, Ayvalık’ta gastronominin altyapısının mevcut olduğunu belirtti, şöyle dedi: “Ülkenin en kaliteli zeytinyağı bölgemizde üretiliyor. Deniz kıyısında olduğumuz için deniz ürünlerimiz de Ayvalık mutfağının önemli bir yerini teşkil ediyor. Mübadele döneminde Midilli ve Girit adalarından buraya gelip yerleşen aileler beraberinde ot kültürünü de getirdiler. Ayvalık’ta ot çeşitleri bol miktarda bulunduğu için ilçenin mutfağında önemli bir yer edindi. Festival, Ayvalık’a ekonomik açıdan ciddi bir getiri olacak, yemek kültürü turizmine önemli katkı sağlayacak.”

Aşçı Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.