Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bolu’da Okullarda Hijyen Önemli

Bolu’da Okullarda Hijyen Önemli
19.04.2023
483
A+
A-

Bolu il ve ilçelerindeki okullarda “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereğince eğitim düzenlendi.


Bolu İl ve İlçelerindeki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereğince eğitim düzenlendi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” gereğince örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personele hijyen ve gıda güvenilirliğine yönelik eğitimlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımız ile işbirliği yapılarak eğitimler verilmektedir. Bu kapsamda valiliğimiz koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konferans salonunda 92 kişinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde; İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri Gıda Mühendisi Dilek Kartal ve Gıda Mühendisi Sevim Öztürk Oruç tarafından gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, gıda maddelerinin depolama, hazırlama, servis ve satış koşulları, okul gıdası vb. konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitim sonunda tüm çalışanlar katılım belgesi almaya hak kazandı. 7’den 77’ye her vatandaşımızın hijyenik ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri imalat, paketleme ve satış gibi üretimin her aşamasında kurumuzca gerekli kontrol ve bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.