Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bursa’ da Osmanlı mutfağı tekrar mercek altına alındı

Bursa’ da Osmanlı mutfağı tekrar mercek altına alındı
10.12.2014
652
A+
A-

Bursa Aşçılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu 3. Bursa Gastronomi ve Osmanlı Yemekleri Zirvesi, 7 Aralık 2014 Pazar günü Kervansaray Bursa Termal Otel’de gerçekleşti.

3. Bursa Gastronomi ve Osmanlı Yemekleri Zirvesi, 7 Aralık 2014 Pazar günü Kervansaray Bursa Termal Otel’de gerçekleşti. Etkinlik, Gastronomi ve Osmanlı Yemekleri Paneli’nin ardından düzenlenen Gala yemeği ve plaket töreni ile sona erdi.

Gastronomi ve Osmanlı Yemekleri Paneli
Bursa, 2014 Gastronomi ve Osmanlı Yemekleri Paneli’nin açılış konuşmasını Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı yaptı. Bölüm Başkanı gastronomi dünyasından sunuşunun ardından panel konuşması için konuşmacıları sahneye davet etti. Panelde konuşmacı olarak Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı (BESOB) Arif Tak, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Evinoks Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun İrfan, Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi (ISPAD Derneği Başkanı) Uğur Alparslan, Bursa Aşçılar Derneği Başkan Vekili Necmettin Baştürk katıldı.
Panele katılan konuşmacılar sırasıyla “Bursa’da gastronomi turizmini geliştirmek, Bursa’ya özgü gıdaların profesyonel mutfaklarda kullanımı, mahreç işareti coğrafi işareti almada Bursa’nın potansiyeli ve olası katkıları, gastronomi turizm için uluslararası standartlarda restoranlarda turist memnuniyetinin sağlanması, Bursa’da Osmanlı mutfağı üzerinde hizmet veren restoranlar ve tesisler” konularına değindiler.
Bursa, 2014 Gastronomi ve Osmanlı Yemekleri Paneli’nin son bölümünde katılımcı misafirler, panel konuşmacılarına sorularını yöneltti.

Festival Gala Yemeği ile sona erdi
Türkiye Aşçılar Fedarasyonu bünyesinde bulunan Bursa Aşçılar Derneği’nin organizasyonu ile düzenlenen etkinliğin ardından, federasyona bağlı derneklerin ve Bursa ve Bolu’nun belediye başkanlarının da katılıdığı ihtişamlı bir gala yemeği gerçekleşti. Protokol yetkililerin birer teşekkür konuşması yaptığı gecede organizasyonda görev alan firmalara plaketler verildi.

Food İn Life

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.