Dubai Şeyhi’nin kahvaltısı büyük şeften
Türkiye’de son yıllarda o kadar başarılı restoran zincirleri oluştu ki artık yurt dışında eklenen halkaları görmek kimseyi şaşırtmıyor.
Gamze Cizreli ve Saruhan Tan’ın ortak olduğu Big Chefs, geçtiğimiz günlerde Dubai’de bir restoran açtı. Orada, Meraas isimli şirketle ortak oldular. Meraas, Dubai Şeyhi El Maktum’un şahsi yatırım şirketi… Türkiye’den de davetlilerin katıldığı görkemli açılışa, El Maktum ani program değişikliği nedeniyle katılamamış. Ancak Gamze Cizreli ve Saruhan Tan, El Maktum’a açılıştan yemek göndermeyi ihmal etmemişler. Yemekleri çok beğenen Dubai Şeyhi sık sık kahvaltı siparişi veriyormuş. Ofisine de yemek servisi yapılıyormuş.
En afili caddede
Big Chefs’in Dubai’de bulunduğu yer, en afili caddelerden Jumeriah Beach Road. Big Chefs’in etrafındaki birkaç mekânı hatırlatmak gerekirse; Roberto Cavalli Cafe, Real Madrid Cafe, Cheesecake Factory, Magnolia Bakery… Yatırım 2.7 milyon doları bulmuş.
Saruhan Tan, restoranda her gün 900 kadar kişi ağırladıklarını söylüyor. Ve ilk şubenin başarısının hemen ikinci şubenin önünü açtığını anlatıyor. Çoktan hazırlıklar başlamış ikinci restoran için.
Boğaz, martı ve yaprak sarma
Gamze Cizreli, El Maktum’un şirketiyle ilk buluşmalarını özellikle Tarabya’daki restoranlarında tertiplemiş. Boğaz, martılar, yaprak sarması ve dev kavanozlardaki ev yapımı soğuk çaylar sayesinde ilk görüşmede anlaşma imzalanmış.
Gamze Cizreli ve Saruhan Tan’a bu taktiği tüm Türk iş insanlarıyla paylaşmalarını söylüyorum. Restoranlarının kapısının herkese açık olduğunu ifade ediyorlar. Pek çok yanıyla örnek ‘kadın’ olarak parmakla gösterilen Gamze Cizreli, ilk Big Chefs restoranını Ankara’da açmıştı. O dönem YKM Yönetim Kurulu Üyesi olan Saruhan Tan ile yaptıkları ortaklık bugün halkaları Türkiye’nin dışına taşan başarılı bir zincir oluşturdu.
Michelin yıldızlı şef uçurdu
michelin-1
Bu sene altıncı kez düzenlenen Türkiye’nin gelenekselleşmiş tek gastronomi festivali Restoran Haftası, açılışını Karaköy’ün ünlü mekânlarından FerahFeza’da yaptı. Bu seneki konseptini “Ustalara Saygı” olarak belirleyen Restoran Haftası’nın gala yemeği için İstanbul’a gelen İtalya’nın usta şeflerinden Michelin yıldızlı Tommaso Arrigoni, FerahFeza’nın mutfağında etkinliğe özel hazırladığı tadım ve wine&bites mönülerini Türk şarapları eşliğinde sundu. Ünlü şefin hazırladığı menü aynı zamanda “Ustalara Saygı” konsepti altında Restoran Haftası boyunca lezzet meraklılarıyla buluştu. İtalyan şefin mönüsünü tatmak isteyenler nedeniyle, Karaköy’deki mekânda yer bulmak neredeyse imkansızmış. Tommaso Arrigoni, mutfak ekibinden çok yetenekli bulduğu geç bir kadını da kendisiyle çalışması için İtalya’ya davet etmiş.
Beş yıldızlı otelde ilik
otel-1
Ritz Carlton’ın Atelier Real Food isimli restoranı yenilenerek kapılarını açtı. Anadolu’yu motosikletiyle gezen Fransız Andre Piednoir baş aşçı olarak neredeyse tüm dünya mutfaklarından bir sentez sunuyor. Sadece akşamları açık olan restoran, gerçek malzemelere odaklanarak farklılık yaratmaya çalışıyor. Konya’dan gelen sile taşı üzerinde ekşi mayalı ekmek ve Ayvalık’tan organik zeytinyağı gibi… İlik yemenin mümkün olduğu ender lüks restoranlardan biri…
aşçılarımızın içinde evladımızı görmek gurur veriyor insana.usta paylaşımların için teşekkürler.