Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin aksine bizler kendi ürünlerimizi tanıtamıyoruz

Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin aksine bizler kendi ürünlerimizi tanıtamıyoruz
29.02.2016
966
A+
A-

Maximilian Thomae:“Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin aksine bizler kendi ürünlerimizi tanıtamıyoruz
Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae: “Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin aksine bizler kendi ürünlerimizi tanıtamıyoruz, bu konuya önem göstermemiz lazım” diyor.
Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae İstanbul gastronomisinin son 5 yıl içerisinde çarpıcı bir gelişme gösterdiğini ve Avrupa’nın en hızlı gelişen gastronomilerinden biri olduğunu belirtiyor. Yiyecek içecek sektörüne yapılan yatırımların uluslarası mutfak konseptlerinin Türkiye’de kullanılmaya başlanması gibi aksiyonların gastronomi anlamında yaşanılan gelişmede pay sahibi olduğunu söylüyor. Fakat tüm bu güzel tabloya rağmen İstanbul’un dünya gastronomisinde belirleyici bir trend şehir olmadığını, Londra, Paris, New York, Tokyo gibi şehirler arasında yer alması için biraz daha mesafe kat edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Şef Maximilian Thomae Türkiye coğrafyasının ürün çeşitliliği anlamında çok zengin olduğunu, profesyonellerin bu değerli malzemeleri yeni yeni keşfetseler de ürünlerin değerinin tam anlaşılabilmesi açısından yeterli olmadığının altını çiziyor. Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin yaptıklarının aksine bizlerin kendi ürünlerimizi tanıtamadığımızı, bu konuya önem göstermemiz gerektiğini sözlerine ekliyor.
23 yıldır Türkiye’de yaşayan Thomae, Türk mutfağını hem klasik Anadolu disiplininde hem de modern Türk Akdeniz mutfağı bağlamında yorumladığını, klasik reçetelerin yanı sıra yeni tat eşleştirmeleri de yaptığını anlatıyor. Ayrıca 1996 yılında Türk şefleriyle birlikte kurduğu Aşçılık Milli Takımı’yla Türk mutfağını uluslararası arenada temsil ettiğini sözlerine ekliyor.

Şu an Türkiye’den dünyaya açılan birçok şefin olduğunu söyleyen Thomae, arkadan gelen yeni kuşağın ise okuyan, seyahat eden, yabancı dil konuşan ve araştırma yapan bireyler olduğuna dikkat çekiyor. Bu yeni kuşağın da mesleğe dahil olmasıyla yakın gelecekte Türk mutfağı ve bu toprakların ürünlerinin dünyada daha çok temsil edeceğini belirtiyor.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.