Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ET PİŞERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

11.05.2017
631
A+
A-

ET PİŞERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Eğer mangalda köfte pişiriyorsanız kesinlikle eti çok sık olarak çevirmelisiniz.
O kadar ki, köfteyi ne kadar çevirirseniz lezzeti de o kadar artar. Ayrıca köfteleri hafif sulu bırakmak da yine köftenin lezzetini artıracaktır.
Mangala gitmeden önce eti kesinlikle terbiye ettirmelisiniz. Mümkünse yoğurt, zeytinyağı ve pul biberi bir kapta karıştırın ve isteğinize göre salça, sarımsak ekleyin.
Bu şekilde terbiye ederseniz et çok güzel bir lezzete kavuşur. Ete kesinlikle terbiye sırasında tuz eklemeyin bu etin çok sert bir biçim almasına neden olur.
Etleri pişirmeden 10-15 dakika önce terbiyesine tuz atın. Bu sayede etin kalitesini bozmadan tuz eklemiş olursunuz.
Kırmızı eti kesinlikle çatalla çevirmemelisiniz.
Kırmızı etin suyunu muhafaza etmesine çok büyük özen gösterin. Bunun ödülünü mangaldan sonra keyif içerisinde çıkartacaksınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.