ET PİŞERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
ET PİŞERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Eğer mangalda köfte pişiriyorsanız kesinlikle eti çok sık olarak çevirmelisiniz.
O kadar ki, köfteyi ne kadar çevirirseniz lezzeti de o kadar artar. Ayrıca köfteleri hafif sulu bırakmak da yine köftenin lezzetini artıracaktır.
Mangala gitmeden önce eti kesinlikle terbiye ettirmelisiniz. Mümkünse yoğurt, zeytinyağı ve pul biberi bir kapta karıştırın ve isteğinize göre salça, sarımsak ekleyin. …
Bu şekilde terbiye ederseniz et çok güzel bir lezzete kavuşur. Ete kesinlikle terbiye sırasında tuz eklemeyin bu etin çok sert bir biçim almasına neden olur.
Etleri pişirmeden 10-15 dakika önce terbiyesine tuz atın. Bu sayede etin kalitesini bozmadan tuz eklemiş olursunuz.
Kırmızı eti kesinlikle çatalla çevirmemelisiniz.
Kırmızı etin suyunu muhafaza etmesine çok büyük özen gösterin. Bunun ödülünü mangaldan sonra keyif içerisinde çıkartacaksınız.