Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

GELENEKSEL LEZZETLER SOFRALARINIZDA

GELENEKSEL LEZZETLER SOFRALARINIZDA
04.04.2018
541
A+
A-

GELENEKSEL LEZZETLER SOFRALARINIZDA

 Köroğlu Gazetesi

GELENEKSEL LEZZETLER SOFRALARINIZDA

Bolu’nun şirin ilçesi Mudurnu’nun yerel markası olan saray helvası kurulduğu 1957 yılından bu yana birbirinden lezzetli özel üretim helvalarla damakları şenlendirmeye devam ediyor. 

Haber: BMA

Bolu’da üreticiliği Arbil Helvacılık firması tarafından yapılan kuruluşun geçmişi çok eskilere dayanıyor. İlk olarak Abdullah Özbek tarafından 1930 ‘lu yıllardan itibaren baba mesleğinin devamı olarak açtığı şekerci dükkanında saray helvası ve şekercilik ürünlerinin üretimine başlamış ve uzun yıllar Mudurnu halkına hizmet vermiştir. 1985 yılında Arbil Helvacılık kurularak üretim faaliyetlerine bu firma altında devam edilmiş, 1997 yılında üretim faaliyetleri içerisine tahin, pekmez, tahin helvası ve kahvaltılık ürünler de ilave edilerek personel sayısı artırılmıştır. Başlangıçta sadece küçük bir şekerci dükkanı iken; şu anda en son teknolojiyle tüm üretim makinaları ve donanımı yenilenen, üretim kapasitesini ve ürün kalitesini daha da artıran firma, kurduğu modern laboratuvarda, hammaddeden son ürüne kadar bütün ürünleri sürekli olarak test ediliyor. Kuruluşundan bu yana kalite geleneğinden ödün vermeyen ve 2000 yılında ISO 9000 Kalite Belgesini, 2009 yılında ise en son versiyonu olan ISO 9000:2008 kalite belgelerini alan firma ayrıca ISO 22000 ve HACCP belgeleri ile kalite ve lezzetin yanı sıra üretimin tüm aşamalarında hijyen koşullarını da sağlıyor.

Bolu’da ki satış mağazasını belediye tüneli içerisinde devam ettiren Mudurnu Saray Helva, firmanın en önemli politikasının kaliteli üretim olduğunu belirtirken üretimden yönetime tüm personel tarafından hayat felsefesi haline dönüştürülmüştür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.