Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

İtalyan aşçılar Adana lezzetleriyle tanıştı

İtalyan aşçılar Adana lezzetleriyle tanıştı
15.11.2017
530
A+
A-

İtalyan aşçılar Adana lezzetleriyle tanıştı

Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPDER), İtalya’nın Venedik ve Padova kentlerinde düzenlenen eğitim Adana’nın fırın yemeklerini tanıttı.

Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPDER), İtalya’nın Venedik ve Padova kentlerinde düzenlenen eğitim Adana’nın fırın yemeklerini tanıttı. Uluslararası festivallerde içli köfte ve domates tatlısıyla Adana’da çifte şampiyonluk kazandıran ADAPADER’in Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen, İtalyan aşçılara damak çatlatan fırın lezzetlerinin inceliklerini anlattı.

Bir mutfak fırını üreticisinin ’Geleceğe Meydan Okuyoruz’ sloganıyla organize ettiği eğitim programında Adanalı aşçıları ADAPEDER Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen temsil etti. İtalya’ya Antalyaİzmir ve İstanbul’dan meslektaşlarıyla birlikte giden Derviş Göçmen, Venedik ve Padova’daki İtalyan şefleri için Türk mutfağından örnekler sergiledi. Derviş Göçmen, Adana usulü fırında tavuk, fırında somon balığı, börek çeşitleri ve sebze pişirimleri yaptı.

Türk ve İtalyan mutfak kültürünün etkileşiminin sağlandığı eğitim seminerinde çeşitli lezzetler tanıtan Derviş Göçmen’i İtalyan meslektaşları teşekkür plaketiyle ödüllendirdi.

Derviş Göçmen, İtalya’da da Çukurova’nın ve Adana’nın yemek kültürünü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Gastronomi turizminde yöremizin farklı lezzetlerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. ADAPADER olarak, üstlendiğimiz Adana mutfak sanatlarını tanıtma misyonunu en güzel şekilde sürdürmenin gururunu yaşadık. Bu fırsatı sunan dernek başkanımız Münir Tanak’a desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.