KAPAD ve turizm otelcilik Meslek Lisesi Kayseri Şeker Fabrikasında
Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği ve Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri Kayseri Şeker Fabrikasında doğal pancar şekerinin imalat aşamalarını Kayseri Şeker Fabrikasında incelediler.
Kayseri Profesyonel aşçılar Dernek Başkanı Kadim Bıyık; Kayseri’’deki Profesyonel aşçılara doğal pancar şekeri kullanmaları konusunda halk sağlığı için duyarlı olmaları gerektiğini belirtirken, Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileri de tükettikleri şekerli ürünlerde Doğal Şeker Pancarı Şekeri olmasına dikkat edeceklerini söylediler.
Aşçılar ve öğrencilere Kayseri Şeker Fabrikası Aşçısı Turan Bora tarafından Fabrika girişinde pancar pekmezi, fırında kızartılmış pancar ve fabrikadan yeni çıkmış kristal taze şeker ikram edildi.
Profesyonel aşçılar ve öğrencilerin, Kalite Kontrol ve Çevre Müdürü Birol Ezgin refakatinde Şeker Fabrikasında Tarladan Sofraya Şeker pancarının aşamalarını görüp incelemeleri sağlandı.