Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Küçük Şefler Harikalar Yaratıyor

Küçük Şefler Harikalar Yaratıyor
31.01.2018
524
A+
A-

Küçük Şefler Harikalar Yaratıyor

Ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs tarafından işletilen TheChef4U Yemek Atölyesi, minik şeflere yemek yapmanın inceliklerini öğretiyor.

İzmir’de de aileler çocuklarını, aşçılık eğitimlerine göndermeye başladı. Ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs tarafından işletilen TheChef4U Yemek Atölyesi, minik şeflere yemek yapmanın inceliklerini öğretiyor. Minik şefler burada hem yemek yaparken yeteneklerini keşfediyor hem eğleniyor. Ayrıca şeflerinin İngiliz olması nedeniyle yabancı dillerini de geliştiriyor.

Şef Christopher George Downs, 6 yaşından 17 yaşına kadar olan tüm çocuk ve gençleri ağırladıklarını belirterek, “Türkiye’de yiyecek-içecek hizmet sektöründe 40 bine yakın işletme var. Bu yüzden eğitimli aşçılara da ihtiyaç en üst seviyede. Mesleğe ne kadar erken başlanırsa kariyerde o kadar erken başarılı olma fırsatı var. Türk mutfağı, Anadolu mutfağı müthiş bir lezzet barındırıyor. Ancak gastronomi turizminde sadece bir mutfağı bilmeniz yeterli değil, dünya mutfağına da hakim olmanız gerekiyor. Bu yüzden küçük kursiyerlerimiz ile onların da hazırlayabileceği bir menüyle çalışıyoruz. Burada harita vakit geçiriyorlar ve yeteneklerini geliştiriyorlar” dedi.

SÖMESTR MUTFAĞI

Küçük şefler için sömestre özel bir kurs da hazırladıklarını söyleyen Christopher George Downs, “2 Şubat’a kadar 6-10 yaş grubu için kurs hazırladık. Saat 10.00 ve 12.00 arasında 10 derste şefler, evlerinde aileleriyle bile yapabilecekleri yemekler öğrenecek. 10-17 yaş grubunun dersleri ise saat 14.00’de başlayacak. Bu kurslarda taze makarna, Sushi, Pizza ile Meksika ve İspanya mutfaklarından yemekler yapacağız. Ama bunun dışında isteyenler için aylık, hafta sonu ya da tek seferlik kurslarımız da var. Yemek yapmayı öğrenmek isteyen herkese kapımız açık” diye konuştu.

Aşçı Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.