Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MAD’DEN AŞÇI ADAYLARINA KARİYERİM SEMİNERİ

MAD’DEN AŞÇI ADAYLARINA KARİYERİM SEMİNERİ
13.02.2019
519
A+
A-

MAD’DEN AŞÇI ADAYLARINA KARİYERİM SEMİNERİ

Manavgat Aşçılar  Derneği ( MAD ) tarafından Manavgat Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencilerine yönelik “ Kariyer” semineri verildi.

Okulun uygulama otelinin konferans salonunda  Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ve yönetim kurulu üyesi Kudret Dırbalı  tarafından verilen seminere öğrencilerin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Cavit İşeri, Zeynel Güler, Fikret Sarıkaya, Uğur Özüeser, Okul Müdürü Murat Arslan, Müdür Yardımcısı İrem Çiçek, Teknik Müdür Yardımcısı Hakan Daldan ve Meslek Dersleri öğretmeni Adil Karasoy katıldı.

NEDEN  KARİYER

Seminer’de ilk olarak söz alan Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş Kariyer hakkında yaptığı açıklamada;”  Bir insanın en önemli kararıdır, meslek seçmek. Meslek, sürekli olarak yapılması öngörülen, öğrenilmesi için belli bir eğitim ve/veya iş tecrübesi gerektiren, insanın hayatını kazanmak için yaptığı, ona manevi doyum da sağlayan ve genel geçer ahlak kuralları ile çelişmeyen bir faaliyettir” dedi.

KALİFİYE ELAMAN YETİŞTİRMEK ARZUMUZDUR

 

Milli Eğitim müdürlüğü ile birlikte turizm otelcilik sektörü ve meslek liseleri arasında bir köprü oluşturmak, Meslek liseleri öğrencilerimizi bölgemizde yarışmalar yapılıp, sektöre kazandırmayı kalifiye elaman yetiştirmek arzumuzdur diyen MAD Başkanı Karataş;” Amacımız siz öğrenciler mezun olduklarında sektörümüzde kalıcı istihdam edilmelerini sağlamak. Çünkü kalifiye çalışan eksikliğin en fazla hisseden birisiyiz. Her zaman yenilikçi olmak hedefimdir. İnsanoğlu hedefini belirlemezse başarısında o kadar az olur. O yıllar içerisinde misafirlerimiz sabah kahvaltı akşam yemeği olarak hizmet verirken öğlen servisimiz alakart olarak çalışma yapardık, hizmetin güzelliği bambaşka idi”

MAD KURUCU ÜYELERİ ARASINDA OLDUM.

MAD Başkanı Karataş;” Bu aralar seminerlere yarışmalara katılımlarımız oldu hiçbir zamanda arkadaşlarımdan diyaloglarımı eksik etmedim iş hayatımda geldiğim bu durumlarda çalışmamda taviz vermedim, ailemden önce işi düşündüm belki yapmamam gerekirdi aileme de zaman ayırmam gerekirdi. 2006 yılında çok arzu ettiğim sivil toplum kuruluşu içerisinde olup daha da bilgi ve becerilerimi paylaşmak aşçıbaşı arkadaşlarımın getirdiği teklife bende varım diyerek Manavgat aşçılar derneği kurucu üyelerinin arasında oldum, paylaşmanın ne kadar güzel bir olgu olduğunu, insanları tanımama bana katkısı çok fazla olmuştur. Bulabildiğim reçeteleri, almış olduğum notlardaki yemek tariflerini, artık bir araya getirip paylaşımlarımı fazlalaştırmanın zamanı gelmişti” dedi.

ŞİMDİYE KADAR 10 KİTAP YAZDIM

Önce Türk mutfağı yemek kitabı hazırlıklarını yaptım yediveren yayınları ile anlaştım örnek baskı yaptılar beğendim ama basımı gerçekleştirmem çok uzadı diyerek sözlerine devam eden Karataş;”  Artık ben bu işe başladım geri dönüşüm yoktu devam etmem gerekirdi ve başardım. Antalya’da tanıştığım Hakan Mengüç beyle beraber biz bu işe koyulduk başarmama çok değerli işverenim Yönetim Kurulu başkanı Haydar Barut Beyefendi sayesinde ulaştım. 7+7 Lezzetler,Lezzet Sofrası {Türkçe – Almanca} Chef Master {Türkçe –İngilizce} Şefin Günlüğü – Manavgat Yöresel Yemekleri – Mengen Yöresel Yemekleri – Dünya Mutfağı {alacarte} Manavgat Susamlı Yemekleri – DR.Recai Yılmaz İle Hazırlanan Otellerde HCCP Kitaplarını hazırladım” dedi.

YAZDIĞIM KİTAPLARDAN MADDİ KAZANÇ BEKLEMEDİM

Karataş ayrıca ;” Yazdığım kitapları hiçbir zamanda kazanç olarak düşünmedim okullarda yapmış olduğumuz eğitimlerde birer hediye olarak düşündüm.2011 yılı başında, Başkanı olduğum Manavgat Aşçılar Derneği’nin 2010 yılı içinde yapılan aktiviteleri görsel anlamda anlatan “Manavgat Aşçılar Derneği 2010 Yılı Aktiviteleri”  adı altında dergi hazırlayıp dernek üyeleri ve bütün aşçılık camiası ile paylaştım.Barut otel Hemera’ da 24 yılımı doldurup 2016 yılında emekliğe ayrıldım yinede hiçbir zaman kendimi mesleğimden ayrılmadığını düşünüyorum, Manavgat Aşçılar Derneği’ndeki Çalışmalarım gençlerle bilgi paylaşımlarım ve araştırmalarım devam etmekte. Yarın ne yapabilirim düşünceleri ile hayatıma devam etmekteyim,sizler bu işinizi seviyorsanız yapın, sevmiyorsanız yapmayın. Başarıya ulaşmanız hedefinizdeki noktadır hiçbir zaman yılmayınız başarı sizleri beklemektedir” şeklinde konuştu.

DIRBALI’DA STAJIN ÖNEMİNİ ANLATTI

MAD Başkanı İsmail Karataş’ın ardın ise yönetim kurulu üyesi Kudret Dırbalı’da öğrencilere staj süreleri ile ilgili bilgiler verdi. Dırbalı öğrencilere stajın önemi, psikolojik olarak hazır halie gelme,sürecin en doğru şekilde değerlendirile bilmesi için yapılması gerekenler, staj süresince yapılan hatalara değindi. Dırbalı hedefler içinse yabancı dil ve Office programlarına hakım olunması konuları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

KARATAŞ OKUL KÜTÜPHANESİNE KİTAPLARINDAN HEDİYE ETTİ.

Seminer sonunda MAD Başkanı Karataş ve Dırbalı öğrencilerin sorularını yanıtları. Karataş ayrıca okulun kütüphanesine kendi yazdığı kitaplardan hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.