Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MENGEN 1V.ULUSAL AŞÇILIK KAMPI PROTOKOLÜ İMZALANDI

MENGEN 1V.ULUSAL AŞÇILIK KAMPI PROTOKOLÜ İMZALANDI
10.04.2018
678
A+
A-

1V.MENGEN ULUSAL AŞÇILIK KAMPI PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

  1. Ulusal Aşçılık Kampı Protokol Töreni 10 Nisan 2018 Salı günü saat 14.00’de Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kampüsü, Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. E.Elif YÜCETÜRK, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih CELEPCİ ile AŞOMDER Yönetim Kurulu Temsilcileri, 22-29 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak kamp protokolünü imzaladılar.

 

Mengen’de düzenlenen ve dünyada başka bir örneği olmayan Ulusal Aşçılık Kampı, yıldan yıla gelişiyor ve bu yıl dördüncüsü yapılıyor.

 

Türkiye’nin dört bir yanındaki okullardan gelen öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçeklen kampa ilgi de giderek artıyor. Bu sene katılım önceki yıllara göre artış göstererek 56 üniversitenin 73 birimine ulaştı.

 

Türk aşçı adaylarının gerek Türk, gerekse dünya mutfağı konusunda vizyonlarını geliştirmeyi amaçlayan kamp yedi gün sürecek.

 

Eğitimler halihazırda dünyaca ünlü otel ve restoranların mutfaklarına şef olarak çalışan AŞOMDER üyeleri tarafından verilecek. Yedi gün boyunca eğitim için özel olarak hazırlanan mutfaklarda, genç aşçı ve aşçı adaylarına yemek pişirme yöntemlerinin incelikleri uygulamalı olarak anlatılacak.

 

Her gün sabahtan başlayıp akşama kadar süren yoğun eğitim süresince katılımcılar kırmızı et, tavuk, hindi, ördek gibi etlerin işleme ve pişirme yöntemlerinin yanı sıra, bulgurdan kinoa’ya, bakliyattan pirince, hamur işlerinden zeytinyağlılara, deniz ürünlerinden sushi’ye kadar geniş bir yelpazede eğitim alacaklar.

 

Destekçilerin katkılarıyla gerçekleşen eğitim kampında bu sene ayrıca; yemek ile sanat ilişkisi, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştirilecek.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi ve Öztiryakiler A.Ş.’nin proje ortağı olarak destek verdiği kampta, katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri AŞOMDER ve destekçiler tarafından karşılanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.