Mengen’de 24 Kilo 860 Gram’lık Kabak
İlçemiz Mengen’de 24 kilogramlık kabak satışa sunuldu.
Mengen’de Manavlık yapan Onur Akgün, “Kabakları sipariş üzerine Sakarya’nın Geyve ilçesinden getirdik. Daha büyükleri de yetişiyor. O bölgeden bazen getiriyoruz. Bugün de denk geldi. Oldukça büyük kabaklar yetişiyor.” dedi.
Onur Akgün, “Bölgede Ak kabak, bal kabağı veya kış kabağı olarak isimlendirilen kabağı bir kişi taşımakta zorlanıyor.” ifadelerini kullandı.
Kabakları tartan satış elemanı Sinan Ünal da 4 tane kabağın 80 kg’dan daha fazla geldiğini söyledi.
Mengen’deki 3. Toki inşaatında aşçılık yapan İlyas Şencan da kabakların pişirilip, TOKİ inşaatında çalışanlar için kabak tatlısı olacağını, siparişleri üzerine getirildiğini söyledi.
Manav Onur Akgün, kabak üretiminin Mengen’de de yapılabileceğini, farklı türde ürünlerin de yetiştirilebileceğini, Mengen üretim havzasının bunun için uygun olduğunu söyledi. Ancak seracılığın yaygın olmadığını daha çok organik üretimin geliştiğini, bu nedenle dönemsel ürünlerin tercih edildiğini söyledi. Akgün, bunun da avantajları ve dezavantajlarının olduğunu belirtti.