Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’in damaklarda tat bırakan unutulan lezzeti; Mengen kuzu güveç

Mengen’in damaklarda tat bırakan unutulan lezzeti; Mengen kuzu güveç
23.12.2023
597
A+
A-

Mengen’e özgü yemeklerden biri olan Mengen Kuzu güveç tarifi sizlerle..


Mengen’e özgü lezzetlerden bir diğeri de Mengen Kuzu Güveç’tir.

Bu yemek yapılırken kuşbaşı etler güvece konulur. Ardından yağ, arpacık soğanlar ve sarımsak eklenerek orta ateşte pişirilir.
Etler suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirme işlemine devam edilir.
Etlerin suyu çekilince bir bardak su eklenir ve yemek hafif ateşte pişirilir. Daha sonrasında dolma biberler ve mantar ufak parçalara bölünür ve yemeğe eklenir.
Eğer yemeğin suyunun az olduğunu düşünürseniz, biraz daha su ekleyerek yemeği pişirmeye devam etmelisiniz. Etler yumuşayıp piştiğinde kekik ilave edilir.

Son olarak yemeğin üzerine yufka konulur ve yemek fırına verilerek üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılan yemek sıcak olarak servis edilir.

Kaynak: Bolu Takip

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.