Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mutfağın Duayenleri AİBÜ’deydi

Mutfağın Duayenleri AİBÜ’deydi
09.10.2014
1.004
A+
A-

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen etkinlikte, Dünyaca ünlü şefler özgün tasarımlarıyla lezzetleri birer sanat eserine dönüştürdüler. Çeşitli sebze ve meyvelere şekiller vererek hazırladıkları lezzetleri sergileyen usta aşçılar, meslek tecrübelerini de öğrencilerimizle paylaştılar.

AİBÜ Bolu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden oluşan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu tarafından Mengen’de düzenlenen workshop ve panelin konukları Dünyaca ünlü aşçılarımız Dırbalı kardeşler oldu. Workshop çalışmasında moleküler mutfak ve modern mutfak hakkında öğrencilere bilgi veren Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Erdem Dırbalı, hazırladığı sunumlarla da göz doldurdu.

Türkiye Aşçılar Milli Takımında ‘Gold Chef’ olarak tanınan Kudret Dırbalı ise, sebze oymacılığının değişik örneklerini sergiledi. Dırbalı ayrıca, yemeklerin vazgeçilmez lezzeti olan tereyağı ve margarin gibi yağlardan yaptığı heykellerle ilgi çekti. Workshop çalışmasına genç aşçılar Çağatay ve Aras Dırbalı da katıldı. Öğrencilere şeker hamurunun yapılışını ve kullanım şekillerini anlatan Aras Dırbalı, daha sonra hamurdan çeşitli figür çalışmaları yaptı. Çağatay Dırbalı ise, İtalyanların ünlü tatlısı Tiramisu hazırladı. Ekmek yapımının inceliklerini öğrencilerle paylaşan Barış Dırbalı ise mutfak sanatı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Dırbalı kardeşler eğlenceli ve öğretici sunumların ardından düzenlenen panelde ise bilgi ve tecrübeleri ile meslekte başarıya ulaşmanın yollarını öğrencilerimizle paylaştılar.
Bolu Köroğlu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.