Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

MUTFAKTA TEORİK VE PRATİK BULUŞTU

MUTFAKTA TEORİK VE PRATİK BULUŞTU
15.12.2017
472
A+
A-

MUTFAKTA TEORİK VE PRATİK BULUŞTU

MUTFAKTA TEORİK VE PRATİK BULUŞTU
Bu haber 15 Aralık 2017 – 11:00 ‘de eklendi ve kez görüntülendi.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, öğrencilerin sektörle işbirliği içinde hareket etmeleri ve kariyer planlamalarında doğru kararlar alabilmeleri için Bolu’da görev yapan şeflerin katılımıyla bir panel düzenlendi.

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Erkan Yıldırım’ın başkanlığında yapılan panele Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Ayhan Vural gastronomi ve turizm dünyasında yaşanan değişimleri anlattığı konuşmasında, “Sektörle işbirliği halinde olmak ve şeflerin deneyimlerini öğrencilerimize aktarması amacıyla böyle bir panel düzenledik. Burası şeflerimizin yuvasıdır. 1-3 Kasım tarihleri arasında turizmle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sektörün uzmanlarından oluşan 1500 kişi cumhurbaşkanlığımızın koordinasyonunda toplanarak geniş çaplı bir şura gerçekleştirdi. Bu şurada turizm sektörü adına önemli kararlar alındı. Bu şurada bir ilk gerçekleştirilerek gastronomi başlığı açıldı. Bu başlığın açılması gastronomi turizmine yönelik önemli çalışmalar yapılacağına işarettir.” dedi.

“TEORİK VE PRATİĞİN BULUŞMASI ANLAMLI”

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, konuşmasında “Bu panel teoriğin ve pratiğin buluşması noktasında çok yararlı olacağını düşünüyorum. Meslek okullarında önce teorik sonra pratik dersler verilir. Şeflerimizin öğrencilerimizle buluşması ve bilgilerini aktarmasını çok anlamlı buluyorum. Bolu, bir turizm şehri yaz ve kış mevsimi demeden çalışan ve faaliyet gösteren bir şehir. Yaklaşık bin yıldır bu topraklardayız ve burada hem mimari hem de kültürel anlamda birçok değerler üretmişiz. Turizm okullarının çok talep gördüğünü biliyoruz. İlimizde dört turizm ve otelcilik okulumuz var. Okullarımızın çalıştay, kongre ve konferanslara ev sahipliği yapması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bolu, bu çalışmaları yürütebilmek için çok elverişli bir şehir. İnşallah öğrencilerimiz bu panellerden faydalanacaklardır.” İfadelerini kullandı.

ŞEFLER ANLATTI ÖĞRENCİLER DİNLEDİ

Panelist Şefler; Aşçıbaşı Ümit Yavuz, Aşçıbaşı Erol Ergin, Aşçıbaşı Mehmet Durukan, Aşçıbaşı Kurtuluş Erdemir, Aşçıbaşı İbrahim Vural ve Aşçıbaşı Fatih Yurddaş aşçı adaylarına Bolu mutfak kültürü ve ülke turizmindeki yeri, mutfak sektöründe eğitimin önemi, dünden bugüne mutfaktaki değişim ve başarılı bir kariyer yapmanın gereklilik ve inceliklerini anlattı.

Öğrenciler, Bolu’nun tanınmış şeflerinin deneyimlerini ve işin püf noktalarını dinleyerek kariyerlerine nasıl yön verecekleri konusunda bilgi sahibi oldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.