Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Öğrencilere Ülke Mutfakları Tanıtıldı

Öğrencilere Ülke Mutfakları Tanıtıldı
06.01.2017
429
A+
A-

Manavgat Aşçılar Derneği ve Koza Gıda İşbirliği İle Öğrencilere Ülke Mutfakları Tanıtıldı

Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesi Manavgat Aşçılar Derneği ve koza gıda katkılarıyla, Manavgat Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine İtalyan, Meksika ve Uzakdoğu mutfakları uygulamalı olarak tanıtıldı. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı kurumlara teşekkür eden okul müdürü Mustafa Yüksel, Manavgat’ın yüzde 80’inin turizmle geçindiğini belirterek, turizm de sunulan hizmetlerin çeşitlendirilmesinin Manavgat’a katkı sağlayacağını söyledi.

Zengin Türk Mutfağının yanı sıra, ülkemizi ziyaret eden turistlerin damak zevklerini artıracak şekilde, diğer dünya mutfaklarının da Türkiye’de tanınmasını ve uygulanmasını amaçlayan Manavgat Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde; Koza Gıda, Tafed üyesi Manavgat Aşçılar Derneği ve koza gıda katkılarıyla, 11 ve 12. Sınıf Yiyecek – İçecek Bölümü öğrencilerine yönelik olarak İtalyan, Meksika ve Uzakdoğu mutfakları uygulamalı olarak tanıtıldı.

Yiyecek – İçecek Bölümü Alan Şefi Aslı Kabadayı ve 30 öğrenciye yönelik Koza Gıda ve MAD yönetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenen uygulamalı eğitime Koza Gıda Genel Müdürü Fatih Ekşiciler, Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş ve yönetim kurulu ’da katıldı katıldı.

Düzenlenen uygulamalı eğitim, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi ikinci yarısında da okul bahçesinde daha fazla öğrencinin katılımı ile yeniden tekrarlanması temennisinde bulunan Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yüksel, “Mutfak eğitimine vermiş oldukları destekten dolayı bir okul müdürü değil de bir Manavgatlı olarak çok müteşekkir kaldım. Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş ve Koza Gıda Genel Müdürü Fatih Ekşiciler’den Allah razı olsun, çocuklarımıza İtalyan mutfağı, Meksika mutfağı ve Uzakdoğu mutfağını uygulamalı olarak gösterdiler, çocuklarımızda eğitimini aldı. Turizm biliyorsunuz bacasız sanayidir, Manavgat’ın %80’i turizmle geçiniyor turizm de Türk mutfağının apayrı bir yeri var. Türk mutfağının yanında da otellerimizi güzelleştiren denizi, doğası ve antik yerlerinden çok dünya mutfağımız vardır. Yani can boğazdan gelir. Turistin karnı doyacak ki gezecek ve esnafları ziyaret edecek” diye konuştu.

MAD Başkanı İsmail Karataş ise 2017 yılında planladıkları en önemli aktivitelerden birinin de eğitim olduğunu vurgulayarak, “Gözlerinde görmüş olduğum parlayış gerçekten beni çok umutlandırdı zaten devamlı ümitliyim, umutluyum öğrencilerimle şimdiye kadar yapmış olduğum aşağı yukarı 20 senelik zaman içerisinde Manavgat bölgesinde yapmış olduğum faaliyetlerde söyleşi ve panel olarak bunları yapıyorduk. Bu senede böyle bir uygulamaya geçtiğimiz zaman inanın çok duygulandım. İnşallah bundan sonra daha güzel aktivitelerde yapacağız. Panele ve söyleşiye yine devam edeceğiz. 2017 yılı içerisinde karamsar olmamamız gerekiyor turizm konusunda ama inşallah bu öğrencilerimiz gittikleri yerde vermiş olduğumuz bilgi ve beceri kendilerine katkı olarak geri dönecektir. Turizme katkımızda bölge olarak çok verim aldığımızı düşünüyorum ve bundan sonrada böyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün ki bütün yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber olduk, inşallah diğer okullarda da devam edeceğiz ve diğer eğitimlere aynı anda zaman zaman devam etmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Koza Gıda olarak birçok ülke mutfağı ürünlerini Türkiye’ye getirdiklerini ifade eden Koza Gıda Bölge Müdürü Fatih Ekşiler, kendilerine böyle bir fırsat verildiği için mutluluk duyduklarını belirterek, “Dünya mutfağıyla ilgili zaten bizim işimiz olan dünya mutfağı ürünlerini burada tanıtmış olduk, öğrencilerle tanışmış olduk. Yaptığımız işten gurur duyuyoruz ve bundan sonrada her yıl tekrarlamakta niyetliyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.