Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ÖĞRETİM ELEMANLARI VE ÖĞRENCİLER AŞÇILIK KAMPINDA BULUŞTU

ÖĞRETİM ELEMANLARI VE ÖĞRENCİLER AŞÇILIK KAMPINDA BULUŞTU
23.04.2019
489
A+
A-

ÖĞRETİM ELEMANLARI VE ÖĞRENCİLER AŞÇILIK KAMPINDA BULUŞTU

ÖĞRETİM ELEMANLARI VE ÖĞRENCİLER AŞÇILIK KAMPINDA BULUŞTUdi.

5.Ulusal Aşçılık Kampı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Mengen’deki kampüsünde, 13 ülkeden 80 üniversitenin katılımıyla başladı.

Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) tarafından bu sene beşincisi düzenlenen ve bir hafta sürecek Ulusal Aşçılık Kampı’nda, akademisyen ve öğrencilere eğitim verilecek.

Sushi, kuzu, makarna, ördek ve tavuk kategorilerinde gerçekleşen eğitimlerde öğrenciler, yemekler hakkında eğitim aldı.

Otuzar kişilik gruplara eğitim veren şefler, ilk olarak bu yemeklerin tarihinden, püf noktalarından ve neler yapılmaması gerektiğinden bahsetti. Eğitimlerde öğrenciler, şeflerin gözetiminde yemek yaptı. Eğitimin sonunda öğrenciler, hazırladıkları tabakları şeflere sundu.

Öğretim elemanlarına verilen eğitimlerde ise ekmeğin öneminden bahsedilirken, geleneksel ekşi mayalı ve endüstriyel mayalı hızlı ekmek yapımı hakkında bilgi verildi. Öğretim elemanları, iki farklı kategoride yaptıkları ekmeklerden tattı.

Eğitimlerin ardından bir araya gelen katılımcılar, Şef Şenol Demirtaş ile sohbet etti. Sohbette,  gastronomi dünyasının inceliklerinden bahsedildi.

Bir hafta boyunca devam edecek programda öğrenciler ve öğretim elemanları, alanında uzman şeflerle bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunacak.

Aşçılık kampında buğday tarlası gezisi, mandıra incelemesi ve gölet pikniği yapılacak.

Eğitimler cuma günü sona erecek. Cumartesi günü ise kortej yürüyüşü ve protokol yemeğinin ardından katılımcılara sertifika verilecek.

Köroğlu Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.