Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengenli Şef Fahri Çörtoğlu, yabancılara Türk Mutfağını tanıttı

Mengenli Şef Fahri Çörtoğlu, yabancılara Türk Mutfağını tanıttı
06.04.2024
557
A+
A-

Kuşadası’nda Türk Mutfağına Büyük İlgi Kuşadası’nda düzenlenen özel bir etkinlikte, Türk mutfağının zengin lezzetleri dünya sahnesine taşındı.



Dünyaca ünlü Mengenli mutfak şefi Fahri Çörtoğlu’nun eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, yerli ve yabancı katılımcılar Türk yemek kültürünü deneyimleme fırsatı buldu.

Amerikalı misafir Kathryn W., dünya çapında birçok yer gezdiğini ve Türkiye’de, Kirazlı’daki bölgesinde Türk mutfağıyla tanıştığını belirtti.

“Türkiye’de Kirazlı’da bir restorana geldik ve burada Türk mutfağının geleneksel yemeklerini, aşçı ve gelen grupla hazırladığımız yemekleri deneyimleme fırsatı bulduk,” dedi.

Kathryn W., Etkinlik sonrasında yapılan tadım seanslarıyla herkes Türk mutfağının lezzetlerine hayran kaldı.

Çalıştığı yerlerde Mengen’i ve Mengenli aşçıları başarıyla temsil eden Fahri Çörtoğlu, Türk mutfağını tanıtmanın önemine değindi. Çörtoğlu,“Yabancı Misafirlerimize dünyaca ünlü bir o kadar da zengin Türk mutfağını tanıtmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür kültürel etkinlikler, Türk mutfağının dünya çapında tanıtılması ve kültürel mirasın korunması açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

Etkinlik, katılımcılara Türk yemek yapımı konusunda pratik yapma ve bu alanda bilgi edinme imkanı sağladı. Şef Çörtoğlu’nun rehberliğinde yapılan workshoplar sırasında katılımcılar, kendi elleriyle Türk yemekleri hazırladı. Başarılı olan katılımcılara sertifika verilerek, Türk mutfağına olan ilgileri ve becerileri onurlandırıldı.



YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.