Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Türkiye’nin gastronomi merkezi

Türkiye’nin gastronomi merkezi
12.03.2015
496
A+
A-

Mengenliler kasabalarını bir gastronomi merkezi yapacak gibi görünüyor. İlk kez ustalar ve çırakların bir araya geleceği bir aşçılık kampı düzenleniyor…

Haber: MÜGE AKGÜN – muge.akgun@radikal.com.tr

Uzun yıllardır gerçekleşmesini istediğim bir hayalim var. Türkiye’nin en iyi aşçılarını çıkaran Mengen’in bir gastronomi merkezi olması. Belki buna henüz vakit var ama günün birinde gerçekleşeceğini biliyorum. Bu konuda canla başla çalışan eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri var ve ardından gönüllü şefler ve heyecanlı, hevesli genç bir kuşak geliyor…

Sanıyorum ki öncelikli hedefleri Mengen’in bir aşçılık eğitim merkezi olması. Bu yüzden de aşçılarla çırakların bir araya geleceği bir aşçılık kampı düzenliyorlar. ‘I. Ulusal Aşçılık Kampı’ 25 Nisan, 02 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bolu, Mengen’de gerçekleşiyor.
Bir hafta sürecek etkinlik Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) koordinatörlüğünde; Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu, Mengen, Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destekleriyle düzenleniyor.
İlk kez düzenlenecek kampın amacı Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarında bulunan eğitici ve öğrencileri bir araya getirmek; çeşitli etkinlikler ile vizyonlarını genişleterek, mesleki gelişimlerine, dolayısıyla Türk aşçılık eğitimine pozitif katkı sağlamak olarak özetlenebilir.
Bir hafta sürecek olan kampa, her bölümden iki öğrenci ve bir öğretim elemanı katılacak; kamp süresince aktif bir şekilde workshoplar, seminerler, film izlenimleri, sohbetler gibi etkinliklerde bulunacaklar.
http://ascilikkampi.com/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.