ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NA SAYILI GÜNLER KALDI
- ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NA SAYILI GÜNLER KALDI
Gastronomi camiasının heyecanla beklediği “Ulusal Aşçılık Kampı”na üç, iki, bir diyoruz!
Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman kişiler olan öğretim elemanları ve bu sektörde adım adım ilerleyen öğrencilerin katılımı ile gerçekleşecek V. Ulusal Aşçılık Kampı, her yıl olduğu gibi bu yıl da aşçılığın odak noktası Mengen’de yapılacak.
Eğitimler, 21-27 Nisan 2019 tarihleri arasında, Mengen Aşçılık Lisesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu’nun mutfaklarında ve bahçelerine kurulan kamp alanında verilecek.
Bu eğitimler için özel olarak hazırlanan mutfaklarda kullanılacak mutfak araçları ve yemeklerin yapımı için gereken malzemeler AŞOMDER ile destekçi firmalar tarafından karşılanacak.
Kampın ana desteği endüstriyel mutfağın öncü firması Öztiryakiler A.Ş. olduğu, kampın ana gıda ihtiyacına destek verecek firmaların da; Pınar, Ekol Food, Üçelli Et ve Güneyler Tarım olurken eğitim alanında destekçiliğini de, Porland, Unilever Food Solutions, Barilla, Gedik Piliç İstanbul Gıda ve Uno üstlenmektedir.
Her sene giderek ilginin arttığını belirten AŞOMDER Başkanı Levent Demirçakmak:
“Beş sene önce başladığımız ve dünyanın başka bir yerinde örneği olmayan kampımıza katılım, önceki yıllara göre artış göstererek 13 farklı ülkeden, 47 farklı şehirden, 80 üniversitenin 108 birimine ulaştı. AŞOMDER üyelerinin büyük fedakârlıklarıyla hazırlanan Ulusal Aşçılık Kampı bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Bu ilgi bize, güç ve geleceğe dair yapmak istediklerimiz için umut veriyor. Tüm AŞOMDER ailesine, genç katılımcı arkadaşlara ve yapmak istediklerimize inanarak bizi yalnız bırakmayan tüm destekçi firmalara şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Kamp boyunca eğitim sırasında kullanılacak kırmızı ve beyaz etler, deniz ürünleri, bakliyatlar, hamur işeri ve yağlar gibi yeme-içme malzemelerin yanı sıra; hijyen ürünleri ve üniformalar gibi ürünler de destekçi firmalar tarafından karşılanacak.