Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NDA ÇALIŞTAY SONA ERDİ

ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NDA ÇALIŞTAY SONA ERDİ
27.04.2019
422
A+
A-

ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NDA ÇALIŞTAY SONA ERDİ.

Gastronomi eğitimine katkı sağlamak amacıyla çalıştay düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi’nde görevli akademisyen Prof. Dr. Bahattin Özdemir koordinatörlüğünde, 2526 Nisan tarihleri arasında 1. Gün 2 oturum, 2. Gün 2 oturum olacak şekilde gastronomi eğitimi odaklı çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştay,  Aşçılık Okulu Mezunları Derneği(ASOMDER) tarafından Mengen’de bu yıl beşincisi düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı’na katılan 56 üniversiteden 69 öğretim elemanı ile gerçekleştirildi.

Çalıştayda, aşçılık ve gastronomi programları kapsamında müfredatlarda yer alan ders içeriklerinin belirlenmesi ve uygulama derslerinde karşılaşılan maddi zorlukların aşılması konusu tartışıldı.

Gastronomi ve aşçılık programlarının uygulama derslerinde karşılaşılan maddi zorlukların aşılması konusunda öğrencinin uygulama dersleri için katkı payı ödeyeceğine ilişkin koşulun eklenmesi, yerel yönetimlerden destek alınması, sponsorluk, harcamaların dernek üzerinden yapılması ve bütçeden ödenek ayrılması olmak üzere altı farklı sonuca varıldı. Yöntemin avantaj ve dezavantajları tespit edildi.

Çalıstay süresince hazırlanan rapor kısa sürede ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.