ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NDA ÇALIŞTAY SONA ERDİ
ULUSAL AŞÇILIK KAMPI’NDA ÇALIŞTAY SONA ERDİ.
Gastronomi eğitimine katkı sağlamak amacıyla çalıştay düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi’nde görevli akademisyen Prof. Dr. Bahattin Özdemir koordinatörlüğünde, 25–26 Nisan tarihleri arasında 1. Gün 2 oturum, 2. Gün 2 oturum olacak şekilde gastronomi eğitimi odaklı çalıştay gerçekleştirildi.
Çalıştay, Aşçılık Okulu Mezunları Derneği(ASOMDER) tarafından Mengen’de bu yıl beşincisi düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı’na katılan 56 üniversiteden 69 öğretim elemanı ile gerçekleştirildi.
Çalıştayda, aşçılık ve gastronomi programları kapsamında müfredatlarda yer alan ders içeriklerinin belirlenmesi ve uygulama derslerinde karşılaşılan maddi zorlukların aşılması konusu tartışıldı.
Gastronomi ve aşçılık programlarının uygulama derslerinde karşılaşılan maddi zorlukların aşılması konusunda öğrencinin uygulama dersleri için katkı payı ödeyeceğine ilişkin koşulun eklenmesi, yerel yönetimlerden destek alınması, sponsorluk, harcamaların dernek üzerinden yapılması ve bütçeden ödenek ayrılması olmak üzere altı farklı sonuca varıldı. Yöntemin avantaj ve dezavantajları tespit edildi.
Çalıstay süresince hazırlanan rapor kısa sürede ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.