Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

12 Madalyalı Şef Aşçıdan Avrupa Mutfağı Uyarısı

12 Madalyalı Şef Aşçıdan Avrupa Mutfağı Uyarısı
06.02.2016
762
A+
A-

Şef Aşçı Murat Çelen, günümüz mutfağının Avrupalaştığına dikkat çekerek bu gidişe bir ’dur’ denilmesi gerektiği uyarısını yaptı.

12 Madalyalı Şef Aşçıdan Avrupa Mutfağı Uyarısı, System.String[]

Şef Aşçı Murat Çelen, günümüz mutfağının Avrupalaştığına dikkat çekerek bu gidişe bir ‘dur’ denilmesi gerektiği uyarısını yaptı. Menapder ( Mengen Aşçılar ve Pastacılar Derneği) Başkanı Murat Çelen günümüz mutfağının Avrupalaştığını ve bu gidişe bir dur denilmesi gerektiğini ifade ederek, 2016 yılının trendi olacağına inandığı Osmanlı mutfağının leziz yemeklerini kendi elleriyle ve yılların vermiş olduğu tecrübeyle müşterilerine sunduğunu söyledi. Yurt içi ve yurtdışı hizmetleri sonucunda 12 uluslar arası yemek yarışmasında birinci olan Murat Çelen Türk mutfağından çıkan lezzetlerin tadı hiçbir yerde olmadığını ve katıldıkları fuarlarda bile stantlarının yabancılar tarafından uzun kuyruklar oluşturduğunu vurguladı. Çelen, Ankara içi ve çevre ilçelerde bulunan Otelcilik Okullarında seminerler verdiklerini kaydederek bu seminerlerde öğrencilere uygulamalı olarak derseler vererek eğitim alanında Türk ve Osmanlı mutfağını ön planda tutulduğu ifade etti. Çelen, diyet yemeklerinden tatlılara kadar en kaliteli ustaların eğitmenliğinde gelecek nesillere bilgiler aktarıp eğitim alanında da hizmetlerinin olduğunu belirtti. Halen görev yaptığı Çorba Mutfağın işletme anlayışından bahseden Çelen, “Türk ve Osmanlı mutfağının özlenen tatlarını yeniden müşterilerimizle buluşturarak severek yaptığımız mesleğimizi icra etmeye çalışacağız” dedi. – ANKARA
Son dakika.com

YORUMLAR

  1. Ekrem TATLI dedi ki:

    uyarılar çok yanlış.Üzülerek okudum.Türk mutfağı bir yerlere gelecekse modern teknikleri kullanarak gelir. Biz çalışmadığımız için Türk mutfağı geride kaldı bu bizim suçumuz uluslararası olmadığımız sürece madalyaların ve alevli tava fotoğrafların bir faydası yok.saygılar