Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

İNAN KALAYCI TURİZM OTELCİLİK’TE MUTFAK AÇTI

İNAN KALAYCI TURİZM OTELCİLİK’TE MUTFAK AÇTI
11.01.2014
965
A+
A-

 

Bolu İzzet Baysal Turizm Otelcilik Lisesi’ne Haşim Restaurant 1938 tarafından örnek teşhir mutfağı yapılarak eğitim öğrenim gören öğrencilerin hizmete konuldu.

İNAN KALAYCI TURİZM OTELCİLİK’TE MUTFAK AÇTI
Bolu İzzet Baysal Turizm Otelcilik Lisesi’ne geçen gün ‘’örnek mutfak’’ yapıldı. Kalebodurundan fırınına, tezgahına, en ufak teferruatına kadar düşünülmüş komple bir mutfak okulun hizmetine sunuldu. Bu oluşumun gerçekleşmesini sağlayan İnan Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü, İzzet Baysal Turizm Otelcilik Lisesi Müdürü, öğretmenler ve öğrencilerin huzurunda kurdele kesilerek teşhir mutfağının açılışını gerçekleştirdiler. Açılışa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu, daha sonra pasta kesildi. İnan Kalaycı tarafından yaptırılan teşhir mutfağının hayırlı olması dileklerinde bulunularak daha sonra İnan Kalaycı, İ.Baysal Turizm Otelcilik Lisesi’nin konferans salonunda öğretmen ve öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.
İnan Kalaycı konuşmasında Bolu’nun tarihine mal olmuş iki isimden bahsetti. Haşim Restaurant 1938 ve Emniyet Motel 1943’ün kuruluşundan bu yana Bolu’ya olan hizmetlerini, turizme olan katkılarını dile getirerek, bugünlere nasıl gelindiğini, bundan sonraki projelerini ve yapılması gerekenleri dinleyicilerine aktardı. Bolu’nun kültürel ve turizm konularını bir portalda toparlayıp hayata geçirdiklerini belirten Kalaycı, aktivitelerle birlikte organizasyonları ‘’myosvi tur’’ yani ‘’uluslararası doğa sporları köyü’’ oluşumu hakkında bilgiler verdi. Bolu’yu yemek ve aşçılık kültürünün yanında doğa ve turizm alanında da uluslar arası boyutlara taşımak amacında olduklarını belirten İnan Kalaycı, Bolu İ.Baysal Turizm Otelcilik Lisesi’nde açmış oldukları teşhir mutfağının, tarihi yaşatması açısından buranın kapılarına Haşim Restaurant 1938 ve Emniyet Motel 1943 isim ve logolarıyla birlikte Haşim Kalaycı’nın ve Mehmet İnan’ın isimlerini ebedileştirerek Bolu’ya verdikleri hizmetlerinden dolayı bir teşekkür etme fırsatı bulduklarını belirtti.

 

Myosvi Tur portalının, Bolu’nun oldukça fazla müşterisinin olduğunu bildikleri için kurulduğunu ve bunu kültürel ve turizm konuları sebebiyle organize ettiklerini belirten İnan Kalaycı, ‘’Bolu’nun sadece Türkiye değil, tüm dünyada bu anlamda müşterisi var. Bolu’yu biz böyle görüyoruz. Okulumuzun öğrencilerini yemek ve aşçılık kültürümüzden başka turizm gönüllüleri olarak çalışmaya davet ediyoruz. Hem mesleki açıdan gelişimleri, hem de Bolu’ya gönüllü turizm elçisi olabilmeleri, hem de kendi harçlıklarını dahi çıkartabilmeleri açısından bu mesleğe inanmış kardeşlerimizi bekliyoruz’’ diye konuştu.

 

İnan Kalaycı dikkatini çeken bir başka konuda da şunları söyledi: ‘’Biliyorsunuz benim eşim Amerikalı. Teknik aşçılık öğrencisi Cihan isimli arkadaşımız bir pizza yaptı. Eşim Amerika’da yetişmiş bir kişi olduğundan Amerika’da İtalyan usulü pizzalar her daim revaçta olmuştur. Bunların lezzetini ve tadını en iyi bilenlerdendir eşim. Bu Cihan kardeşimizin sunduğu pizza hakkındaki yorumu, kesinlikle Amerika’da tatmış olduğu lezzetin aynısı hatta daha da enfesi olduğu şeklindeydi. Bu da şu demek oluyor. Bizdeki cevherler değerlendirilmeli, aşçılıkta olsun, turizmde olsun mutlaka değerlendirilip ülkemize kazandırılmalıdır. Saygılar sunuyorum.’’

 

Daha sonra İnan Kalaycı’ya İ.Baysal Turizm Otelcilik Lisesi’ne kazandırmış olduğu örnek mutfak çalışmasından ve vermiş olduğu katkıdan dolayı okul yönetimi tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bolu Olay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.