Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” Kutlandı

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” Kutlandı
14.09.2021
497
A+
A-

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” Kutlandı

Mengen Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleşen programla İlköğretim Haftası kutlandı.

Program saat 09.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mengen Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başladı.

Mengen Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan İlköğretim Haftası Kutlama Programına Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Talha Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Beşli, Protokol Üyeleri, Daire Amirleri ve Siyasi Parti Temsilcileri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Konuşmada; “İlköğretim temel öğrenimdir. Yasalarımıza göre zorunlu ve parasızdır. İlköğretim 6 yaşında başlar ve 15 yaşında biter. 8 yıldır okulların açıldığı hafta okullarımızda “İlköğretim Haftası” olarak kutlanır. Genel olarak bu hafta, Milli Eğitim Bakanlığının radyo, televizyon konuşması ile açılır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Törende yapılan konuşmalarda; yetkililer eğitim ve öğretimin değerini, yararlarını açıklarlar. Okuma yazma bilmenin önemi üzerinde dururlar. Öğrencilerden okula yeni başlayanlar, düşüncelerini anlatırlar.
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. İlim ve fen çalışmalarının merkezi ise mutlaka okuldur.”
Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgiler yanında, oynadığımız oyunlar ve söylediğimiz şarkılarla hoşça vakit geçiriyor, ortak sevinçler paylaşıyoruz. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlerle İlköğretim Haftanızı kutluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.


YORUMLAR

  1. HASAN VARLIK dedi ki:

    Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm mengenlilere egitimcilerimize ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini dilerim . Mengen Anafartalar sürücü kursu