Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’li Aşçılık okulunu neden tercih etmiyor?

Mengen’li Aşçılık okulunu neden tercih etmiyor?
18.03.2016
6.378
A+
A-

Aşçılar Diyarı Mengen’in aşçılığına yıllardır devam eden saldırıyı açıkça vurgulamamız gerekiyor.Orta okulu tamamlayan ve tercih sırası gelen öğrencilerin MENGEN AŞÇILIK OKULUNU tercih ettirilmemesi organize bir şekilde devam ediyor. Sayın ilgililerin, Mengen yöresini ve mesleğinin sevenlerin artık bu gerçeği çekememezliği ve kıskançlığı görmeleri gerekiyor. Bunun için orta okulu tamamlayan öğrencileri kimlerin nasıl ve neredeki okullara tercih ettirdiklerini kendilerinden öğrenebilirsiniz.

İş işten geçtikten sonra ağlanmanın ve Mengen deki okulun kapılarını zorlamanın da bir anlamı olmasa gerek. Ülkemizin her tarafında bulunan aşçılık mesleğinden geçinen insanlarımız evlatlarınızın Mengen aşçılık okuluna başlamalarını sizler istemezseniz tercih edenlere ve başka illerden gelenlere kızmaya ve okuldan ek sınıf istemeye’de hakkınız olmaz.

Çünkü Mengen’li olmadığı halde bu okulun eğitimin almak için çırpınan çok insan var. Çocuklarımız ilk tercihlerinde neden Mengen Aşçılık Okulunu istememişler kimler yönlendirmiş artık bunun açıklığa kavuşması gerekli. Aynı senaryo 150 öğrenci alınacak okulumuza neden 3-5 tane Mengen’li alındı sorusuna cevabı hep beraber arayalım. Ülkemizin gözü Mengen Aşçılık Okulunda bizim gözümüz ise ayağımızın dibindeki nimeti daha göremediğimiz için dışarıda. Bakın deneme bonusu mencisport.com herkes kendi değerlerine sahip çıkmalı. Körpe evlatları önce kendi ilçesindeki okula tercih ettiriniz nedir Mengen deki okulla alıp veremediğiniz.

Yeter artık çekin elinizi Mengen’in varlığı aşçılık mesleğinden her yöre kendi değerleri ile var olduğuna göre bizim aşçılığımızda Mengen’e has kalmalı. Zaten herkesin gözü pastadan pay almak için yöremizde. Aşçılık Meslek liseleri çevre il ve ilçelere kaydırıldı ardından buda yetmiyor gibi okulun yol sapagından ulaşımı’da engellenmiş konuma geldi. Haydi birlik beraberlik ve sahip çıkma zamanı bugünden başlasın. Tüm olumsuzluklara rağmen lisemizin ek binası tamamlandı ve kapasitede artacak bu gelişmeleri iyi değerlendirelim hatta bu imkanları bizlere sunanlara teşekkür edelim.

Sadece okulumuza ve ata mesleğimize sahip çıkalım. Akademik eğitimle yetişen lezzet ustalarımıza sahip çıkalım. Ne yaparlarsa yapsınlar aşçılığımızın yüksek okulu eğitim ve öğretime devam ediyor .Dört yıllık Gastronomi Bölümü’de eğitimini sürdüyor.Bu durumda aşçı yetiştiren ilçenin alt yapısıda desteklenmeli hepimize hayırlı olsun.

KT-10.6.17-28.8.2012-7102542[1]

Hüseyin VARLIK Mengen gen tr Yayın yönetmeni.

YORUMLAR

  1. A. Oğuz dedi ki:

    Hüseyin Bey, anlaşılan siz bu konuya el atmadıkça ,bizim Mengen daha çoook kayıplara uğrayacak.Lütfen Mengenlilere önder olun tüm parti teşkilatlarını peşinize takın, halkın gücü zaten yanınızda,bu işler ancak sizin gibi sevilip,sayılan bir gazetecinin önderliğinde başarılır.Saygılarımla.

  2. Şef Fatih dedi ki:

    o kadar federasyon var o kadar başkanımız buyuk cheflerimiz var hangisi ne yaptı Mengene bekleyin geliyoruz (Mengen gençlik) eskisi gibi Yakup ustamızı Aydın ustamızı unutmadık onlar kısıtlı imkanlarıyla neler yapmışlar bizde imkanlarımızı kullanıcaz sadece destek istiyoruz Mengen halkından ve siz gibi deyerli duyarlı Mengenlilere ihtiyaç var.

  3. Ataşehir dedi ki:

    Helal olsun fatih kalem yazısını yazan gence. İşte böyle gençler mengen e ve mengenliye bir şeyler kazandırırlar.Yeni yetişen gençlere tam destek olmalıyız.Bravo gençler,gösterin artık kendinizi…

  4. Sadık Özcan dedi ki:

    Bir takım akıllılar öğrenci yurdu öğrenci yurdu yapılsın diye çığırtkanlık yaparlarsa MENGEN’li öğrencilere sıra gelmez. Şu gerçeği göz ardı etmeyelim. Mengen deki eğitim düzeyini kentlerdeki eğitim düzeyi ile kıyaslayamayız. Dolayısıyla 3-5 öğrencimiz okulda okuyabilir. Yurt yapmak Mengen’li çocukların ayağına kurşun sıkmaktan başka birşey değildir.

  5. mengenli olarak bu okulda çocuklarımızın okumasına izin vermeyen onların eğitimine her fırsatta engel olmaya çalışan müdür ve öğretmenler oldukça biz mengenlilerin çocukları burada okuyamıyor.okumalarına engel olunuyor.ilk tercihte yazsak ne oluyor bir torpil yada bağışla dışarıdan gelen çocuklar bu okulda okumaya hak kazanıyor.Bizler nedense mengenli mengenliyi kollamazsa bu okuldan yabancılar yararlanır.bu okuldan kimlerin nasıl sınıf geçtiği birçok kiki tarafından biliniyor.Yabancılara töleranslı davranan bir idare varken bizim çocuklarımız bu okulu tercih etmiyor.okula bir şekilde kaydını yaptırıp yada naklini alıp okumaya başlasa da çeşitli baskılarla oyunlarla yok yönetmelik yeni geldi diye kandırılmaya çalışılarak mengenli çocuklarımızın eğitim hallı elinden alınıyor.Sonra buna çeşitli kılıflar uyduruluyor.Soruyorum size 13.09.2014 tarihinde çıkan bir yönetmelik 08.04.2015 tarihinde öğrencilere duyurularak ne yapılmaya çaılışıldı? Ben size cevabını da vereyim mengenli öğrenciler vardı okuldan atmak istedikleri onlardan kurtulmak.Ama allah büyük bunun günahını mengenli okul idaresindeki yöneticiler .sonradan mengenli olanlar ve okul yönetiçileri bu mubarek günde yedikleri hakkın vebalini çekecekler.Adını yönetmelik maduru koydular ama iş öğle değil mağduriyetin tek sorumlusu zamanında duyuruyu yapmayan yöneticilerdir.MENGENLİ 3 TANE EVLADIMIZ OKULDAN YÖNETMELİK VAKTİNDE DUYURULMADIĞI İÇİN ATILDI EY MENGEN SEVDALISI MENGENLİLER NEREDEYDİNİZ.

  6. neden başka meslekler varken ben kendi çocuğumu niçin aşçılık okulunu okutayım gidip niçin aşçı olsun ben kayabükü köyünden ilk üniversite ilk yüksek lisans okuyan biriyim niçin aşçılık okutayım ki doktorluk,mimarlık,mühendislik varken niçin ne artısı var kiiiiiiiiiiiiii

    1. Ascilik mezunu dedi ki:

      Kamuda dahi yeri yok asciligin yardimci hizmetler sinifinda hizmetli ile ayni kadroda ve 4 donemdir bolu milletvekillerine belediye baskanlarina federasyon baskanlarina bunlari anlatamadik meslek kamuda deger bulursa itibari artar diye ama kendimiz soyluyoruz kendimiz dinliyoruz

  7. mengenli1414 dedi ki:

    Ben puan Mengen aşçılıkta okuyorum 2 sene önce mülakata geldiğim zaman 30 35 tane Mengenli hemşerilerim vardı ben zar zor kazandım mülakatı ve okul başladığında okulumuzda toplam bizim devrede 6 Mengenli vardı bunu adalet.