Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

A. Melik Altundağ; Mengen İçin Artık Yüksek Sesle Konuşuyoruz!

A. Melik Altundağ; Mengen İçin Artık Yüksek Sesle Konuşuyoruz!
07.07.2014
842
A+
A-

Öncelikle mübarek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını,dünya ya ve İslam dünyasına barış getirmesini temenni ederim.

MENGEN’E VEFA girişimini duyurmamızla birlikte ölü toprağı serpilmiş olan Mengen aşçılık camiasının ciddi bir hareketlenme ve heyecan yaşadığını görmek beni fazlasıyla mutlu etti.

Zira ,

* Yıllardır Festivale ne hemşerilerimizin,ne aşçılarımızın katılmayışını sorgulamayanlar,

* Festivallerde Bolu’dan gelen yöneticilerin herkesin gözünün içine baka baka “festival Boluya taşınmalıdır” sözlerine sessiz kalanlar ,

* Türkiye nin her yerinde aşçılık festivalleri yapılmaya başladığında sessiz kalanlar,

* Özellikle Mengenli genç şeflerin önünü açmak yerine onlara aşçı ağası gibi davrananlar

* Kendilerini festivalin patronu gibi görüp festivaller için proje üretmeyenler,

* Mengen yıllardır kan kaybederken seslerini çıkarmayanlar,

* MENGEN isminin ve markasının giderek soluklaşan bir silüete dönüşünü sadece seyredenler,

* Adı Mengen olan bir federasyonun kuruluyor olmasından ürkenler,

* Arkalarında hiçbir örgütlü gücü,(dernek,federasyon) hissedemeyen Mengenli şefleri piyasanın çakallarına terk edenler

Şimdi kalkmış bütün bunları dile getiren bizleri bölücülük yapmakla suçlama gafletindeler.

VEFA oluşumunun bildirisini okuyan herkes görecektir ki ,o bildiri bir özeleştiridir.Yani hiçbir kişi ya da kurum hedef alınmamış ,aksine bütün olumsuzluklardan bizlerin sorumlu olduğunu ve artık silkinip kendimize .gelmemiz gerektiğini en açık şekilde dile getirmiştir.

Ancak üzerine alınanların çeşitli yayın organlarında doğrudan doğruya bizleri hedef aldığını görüyorum.Şimdiye kadar polemik yapmaktan uzak durmaya özen gösterirken yine bizi hedef alan aynı türden temelsiz eleştiriler yayınlanıyor.

Ve bu eleştiriler yapılırken daha da dibe batılıyor.

Aydın ustanın kemiklerini sızlatanlar onların muhteşem vefasının mirasının ,keyfini süren mirasyedilerdir.Bu mirasyediler 1981 ruhunu sonuna kadar sömürüp yerine hiçbir şey koymayanlardır.Bu mirasyediler 1981 ruhunu her fırsatta öne sürüp kredilerini tüketenlerdir.

Bu mirasyediler saygıdeğer büyük ustamız Aydın Ustanın Mengen de kök salması için kurduğu derneği Ankara merkezli bir federasyona bağlayarak o fidanın köklerini kurutanlardır.

Aydın usta 1981 de bu derneği 2006 yılında Ankara merkezli bir federasyona bağlayın diye kurmadı.Bu dernek ulu bir çınara dönüşmesi için MENGEN e dikilen bir fidandı.O fidanı köklerinden söküp başka bir ağacın cılız bir dalı yaptınız.Ve bunu yapmakla övünüyorsunuz.Kemikler sızlıyorsa o fidanı yabana yem edenler sızlatıyor.

Aydın ustanın emanetini Mengen le alakası olmayan bir federasyonun parçası haline getirerek Mengen de bir federasyon kurulmasının da önünü kestiniz,hala da engellemeye çalışıyorsunuz.

Adı Mengen olan bir federasyonun kurulmasına Antep aşçılar derneği,Adana aşçılar derneği,İstanbul aşçılar derneği gibi dernekler karşı çıksa anlayabilirim.Ama maalesef Mengenimizi kısırlaştıran en büyük hastalıklardan birini yine karşımızda görüyoruz.O hastalık da “Mengenli Mengenlinin kurdudur” hastalığı.

Bütün bunların dışında Mengen de hem resmi hem sivil kurumların sayısının giderek azaldığı bir dönemde yeni bir kurumun açılması kadar iyi bir şey olmadığını düşünüyorum.Bu dönemde Mengen e çakılacak her yeni tabela iyi bir şeydir.Vefa bunu gerektirir.

Daha da önemlisi ,MENGEN’E VEFA duyurumuzdan bu yana ülkemizin ve dünya nın her yerinden,Mengen halkından,Mengen esnafından çok olumlu eleştiriler ve tebrikler alıyor olmamız ve yıllarca biriken sorunlara gözlerini yuman ve proje üretmeyenlerin şimdi aşçılık camiasında Mengen Kamuoyunun gözü önünde anlamsızca bizi eleştirmesi doğru yolda olduğumuzun en açık kanıtlarıdır.

Aylar önce dost sohbetlerinde ,en son olarak aylar önceki vefa bildirimizde dile getirdiğimiz bazı projelerin şimdi bazı çevrelerde heyecan uyandırdığını görmek bizleri sevindiriyor.Özellikle aylar önce ön araştırmalarını yaptığımız UNESCO projemizin arkasında olduğumuzu ve bu projenin gerçekleşmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı bütün hemşerilerimize duyurmak istiyorum.

Son söz olarak; Mengen için bir şeyler yapanların çok azaldığı bir dönemde Mengen e kafa yoran birilerinin engellenmeye çalışılmasını tarih affetmeyecektir.Gölge etmeyin başka ihsan istemez.

Saygılarımla

Mengen’e Vefa Girişimi adına

A.Melik ALTUNDAĞ

YORUMLAR

  1. mengene vefa girişimi diye bir oluşum varsa,bundan gerek mengen içinde,gerekse mengen dışında ikamet eden hemşehrilerimizin haberdar olması iyi olur.faaliyetlerini ve amaçlarını öğrensek iyi olur.iletişim e mail lerini de bildirsinler.başarılar dilerim.