Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

27.ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı yoğun bir katılım ile devam ediyor

27.ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı yoğun bir katılım ile devam ediyor
15.01.2016
617
A+
A-

27.ANFAŞ Hotel Equipment Fuarı yoğun bir katılım ile devam ediyor

13 Ocak – 16 Ocak tarihleri arasında açık kalacak 27. ANFAŞ Hotel Equipment “Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı” kurdele kesimi ile kapılarını açtı. 410 firma ve 3 bin 500’ün üzerinde sektör temsilcisinin yer aldığı fuarda, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği ve ANFAŞ birliği ile düzenlenen 8. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması da gerçekleştiriliyor. Ayrıca Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON)’nun organize ettiğii “Geleneksel Yöresel Lezzetler Buluşması” etkinliğinde 32 kuverlik restoranda 4 günlük fuar süresince Türkiye’nin farklı yörelerinden orijinal reçetelerle hazırlanmış ürünler doğru sunumlar ile katılımcıların beğenisine sunuluyor.
Antalya Valisi Hüseyin Ece, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı İbrahim Evrim, ANFAŞ Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Şefler Birliği Başkanı Fahir Telli’nin yaptığı açılış konuşmaları ve bir arada kestikleri kurdele ile fuar kapılarını açtı. 13 Ocak – 16 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak ANFAŞ Hotel Equipment “Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’nda 410 firma ve 3500’ün üzerinde sektör temsilcisi yer alıyor.

8. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması 4 gün boyunca fuara renk katacak
Yaklaşık 35 bin 000 profesyonel ziyaretçinin katılması beklenen fuarda renkli etkinlikler de düzenleniyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) önderliğinde Şefler Birliği’nin düzenlediği Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması fuarın ilk gününde 3 farklı kategori ile başladı. İlk gününde “Genç Aşçılar Yarışması, Üniversiteler Yarışıyor, Sebze Oymacılığı” kategorilerinde başlayan Uluslararası Altın Kep Yarışması’nda 4 gün boyunca 11 farklı yerli ve yabancı 1462 yarışmacının ter dökeceği etkinlikte 22 derneğe mensup aşçılarımız da hem davetli hem de jüri olarak yarışmada boy gösteriyor.

Şefler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Telli, “Amacımız her sene hem katılımcı hem de itibar anlamında kendini kanıtlayan Uluslararası Altın Kep Yarışması finalistlerini olimpiyatlarla birleştirip buralara finalistler göndermektir. Böylece Türk mutfağını ve Türk gastronomisini uluslararası arenada daha iyi tanıtabilmek ve hak ettiği yere getirebilmektir” diyerek yarışmayla ilgili fikirlerini beyan etti.

Antalya’ya yeni bir ürün kazandırdık
Yarışma öncesinde ANFAŞ Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı açılış konuşmalarında da kürsüye gelen Şefler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fahir Telli, Türkiye’nin turizm merkezi Antalya ve çevresinde kendilerinin gastronomi işçileri, sanatçıları olarak Türk mutfağını ve Türk turizmini tanıtmak daha ileriye götürmek için çaba sarfettiklerini belirtti. Antalya’ya yeni bir ürün kazandırmak için çıktıkları yolda bugün Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin yanına bir de Uluslararası Altın Kep Yarışması eklediklerini söyledi.

İlk başladıklarında 60 aşçının yarıştığı Altın Kep Yarışması’nın bugün geldiği noktada 8.sini gerçekleştirirken, binlerce yarışmacıyı, 114 turizm ve otelcilik lisesini, 26 üniversiteyi ve yerli yabancı katılımcıları bir araya getirdiklerini söyledi. Çıktıkları bu yolda ilk günden bu yana desteklerini esirgemeyen başta ANFAŞ yönetimine, sivil toplum kuruluşlarına ve resmi kurumlara teşekkür eden Telli, ilerleyen yıllarda uluslararası arenada daha bilinir hale gelecek bir yarışma olması için gayret göstereceklerini sözlerine ekledi.

Fuarda yöresel lezzetlerin bekçisi TAŞPAKON

ANFAŞ Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’ında Türkiye’deki yöresel lezzetlerin öne çıkarılması, sektörde ve ülkede farkındalık yaratmak adına TAŞPAKON “Geleneksel Yöresel Lezzetler Buluşması” konulu etkinlik ile fuarın lezzet elçisi oluyor.

Türkiye’nin bir çok noktasında yöresel lezzetler ile ilgili çalışmalar yapan TAŞPAKON, Kristal Endüstriyel iş birliği ile ANFAŞ Otel Ekipmanları Fuarı’nda yöresel lezzetler ile sahne alıyor. 4 gün sürecek fuarda “Geleneksel Yöresel Lezzetler Buluşması” etkinliğinde 1. gün Doğu Anadolu, 2. gün İç Anadolu, 3. gün Karadeniz, 4. gün Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerine ait unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetler toplamda 1500 kişiye sunulacak.

Türkiye’nin 36 ilinden Antalya’ya gelen 50 aşçımız; Püşürük, Lor Dolması, Pırasa böreği, Kestaneli Kebap, Dible, Lepsi, Pepeçura, Gülüklü Çorba, Tosunum, Herlede, Nevzine, Ja ve Madımak gibi yöresel 32 ürünü fuar ziyaretçileri için hazırlıyor.

Gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan TAŞPAKON Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan, Türkiye’de özellikle büyükşehirlerde yaşayan orta yaş ve genç neslin yöresel lezzetlere ilgili duymadığının altını çizdi. Tufan, “ Maalesef ülkemizde her konuda olduğu gibi yemek kültürü konusunda da bir yıkım ve kültürel değerlere sahip çıkılmaması söz konusu. Ülkemizde yaşayan insanların çoğunluğu yabancı menşei yemeklerin tüketiminde ve bu konseptte restoranların tercih edilmesinde ciddi bir potansiyel oluşturuyorlar. Bugün Türk mutfağı diye tabir ettiğimiz değer, yöresel lezzetlerimizden oluşurken kendi insanımızın bu lezzetlere uzak kalması çok manidar” dedi.

Tüketicisiyle, şefiyle, işletme sahibiyle bütün olarak yabancı mutfak hayranlığının söz konusu olduğunu belirten Tufan, “bu zihniyetten uzaklaşırsak ne zaman insanlarımız yöresel lezzetlerinizi gururla tüketirse Türk mutfağı ve gastronomisinin gelişiminden ve dünya üzerinde ki hak ettiği yere gelmesinden söz edebiliriz” dedi.

Gökhan Tufan, TAŞPAKON olarak yöresel lezzetler konusunda farkındalık yaratacak etkinliklerine ara vermeden devam edeceklerini belirtirken Türk mutfak kültürüne ve değerine sahip çıkmak hepimizin görevi olduğunu söyledi. Bu konuya ülke olarak sahip çıkmamız gerektiğini ifade ederken evlerimizden başlamak üzere hayatımızın her alanında benimsememiz gerektiğini sözlerine ekledi.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.