3. İzmir Enternasyonel Yemek Yarışması’na Son Başvuru 18 Kasım’da
Türkiye Aşçılar Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği ve Travel Turkey işbirliğiyle organize edilen 3. İzmir Enternasyonel Yemek Yarışması, 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında İZFAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
Gastronomi alanında kendini yetiştirmiş kalifiye personelin desteklenmesi ve yemek sanatının geliştirilmesi amacıyla, 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen uluslararası yarışma, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın birçok ülkesinden profesyonel aşçıları bu sene de bir araya getiriyor.
Bu yıl Travel Turkey Fuarı kapsamında düzenlenecek yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Fransa, İspanya, Dubai ve Hindistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gastronomi alanında söz sahibi ülkeler katılıyor.
Bu yıl ilk defa genç aşçılar için “Hijyen Kuralları”, “İş Güvenliği” ve benzeri temel konuları kapsayan ve sektörün duayenleri tarafından verilecek olan eğitim seminerleri de etkinliğe katkıda bulunacak.
İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Nejdet Polat, uluslararası platformda kurumsal olarak markalaşmış olan bu yarışmanın, ülkemizin “EXPO 2020 İzmir” adaylığını da en iyi şekilde temsil edeceğine dair düşüncelerini ve aşçılığı meslek olarak edinmiş tüm profesyonelleri yarışmaya davet ettiğini dile getirdi.
2013 Yılın Star Şefi Yarışması’nın yanı sıra, Pastacılık ve Artistik Büfe, Genç Aşçılar (18-24), Modern Türk Mutfağı ve Soğuk Büfe dallarında da yarışmalar düzenlenecek. Yarışmacıların ödülleri 7 Aralık 2013 Cumartesi günü gala yemeğinde düzenlenecek ödül töreni ile sahiplerini bulacak.
Ayrıntılı bilgi için: http://izmiruluslararasiyemekyarismasi2013.com
Food İn Life