31.Mengen Aşçılık Festivali duyuru (kaynak:TAFED)
Mengen Aşçılık ve Turizm Derneğinin 31.uluslararası mengen aşçılık ve turizm festivali çerçevesinde yapılacak olan yarışmalar aşağıdaki gibidir.
- Yılın Altın Genç Şefi,
- Üniversiteler Arası En İyi Et Yemeği,
- Üniversiteler Arası En İyi Tatlı Kategorisi,
- Turizm Otelcilik Okulları Arası En İyi Et Yemeği,
- Bedensel Engelliler Yemek Yarışması (Şeflerin yardımı ile)
Tarih: 15-16 Ağustos 2015
Yer: MENGEN
Katılım Davetiyesi
Katılımcılar ekte bulunan ‘yarışma katılım formunu’ eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Hazırlanan formların 05/08/2015 tarihine kadar Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği Yönetim kurulu genel sekreteri ENGİN KALAYCI’ya iletilmesini rica ederiz.
İrtibat Tel : 0 (533) 815 14 45
E-mail: engin _524_67@hotmail.com
Başvuru Tarihleri :
23 Haziran 2015/ 05 Ağustos 2015 tarihleri arasıdır. Bilgilerinize.
Başvuru formu için bu linkten ulaşabilirsiniz.
Katılım Payı
Yarışmaya müracaatları ile yarışmacılarımız 23 Haziran 2015 tarihinden itibaren Katılım payı ödemelerini Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği hesabına yatıracak olup her kategori başvuru ücreti 35.00TL‘ dir.Bedensel engelliler yemek yarışması ücretsizdir.
Yarışma günü başvurularda organizasyon komitesine katılım payı banka dekontlarını ibraz edeceklerdir.
Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği Hesap Numarası
T.C.Halk Bankası : Mengen şubesi
Hesap Adı : Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği
Hesap ve Şube No : 0258 – 16000007
Hesap İban No :TR50 0001 2009 2580 0016 0000 07
İrtibat:
Adres : ATATÜRK Cad. Belediyeİşhanı No 10/8 Mengen / BOLU Telefax :0374 356 17 08 www.mengenascilikveturizmdernegi.com
Yarışmacıların Sakınması Gereken Konular
Yenmez materyal kullanımı
Maydanoz ve su teresi ile dekorasyon
Servis tabaklarının aşırı dolu olması
Daha önceki sunumun, jüriye tekrar sunumu
Yemeğin servis tabağının kenarında sunumu
Aşırı yiyecek renklerinin kullanımı
Aşağıdaki Noktalara Dikkat Ediniz!
Tamamıyla orijinal ve yeni fikirler
Garnitür ile süsleme
Kullanışlı porsiyon büyüklükleri
Sunumun görünüşünün bozulmadan korunması
Düzgün renk, kıvam ve lezzet kombinasyonu
Doğal lezzet görünümlü bir sunum
Taze malzemelerin kullanılması
Pişirme yöntemlerinin tekrar tekrar gösterimi
Profesyonel Dürüstlük
Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve adil rekabet ruhu içerisinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğundadır.
Getirilen Malzemelerin Güvenliği
Yarışmacıların yanlarında getirmiş olduğu ekipmanlar, tabaklar vs. güvenliği için tüm önlemler alınmakla beraber, her malzeme kişilerin kendi sorumluluğundadır.Malzemelerin kaybolmasında veya hasar görmesinden ötürü yarışma komitesi herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.
Jüri Değerlendirmesi
Jüri değerlendirmeleri yarışmalar ile ilgili bilgilerin ekindedir.
Sonuçların Açıklanması
Sonuçlar aynı gün Ödül Töreni Programı Çerçevesinde açıklanacaktır.
Yarışmacı Üniformaları
Her katılımcı yarışmalara kendi üniformaları ile iştirak edecektir.
Menü Reçetelendirme
Katılımcılar yarışacakları menülerin reçetelerini logosuz ve isim yer almayan kağıda yazmaları ve yarışma günü Organizasyon Komitesine teslim etmeleri gerekmektedir.
15 Ağustos 2015 YARIŞMALARI
1.YARIŞMA
Yarışmanın Adı : YILIN ALTIN GENÇ ŞEFİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 12:30
Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL’dir.
Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir.
Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.
Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.
Not: Bu katogoriye özel 1.2.ve 3. seçilecektir.
2 .YARIŞMA
Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ ET YEMEĞİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 09:30
Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL dir
Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir.
Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.
Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.
3 .YARIŞMA
Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ TATLI KATEGORİSİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 10:30
Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL dir
Bu Yarışmada Yarışmacıların Tatlı Temalı Bir Ürün Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir.
Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır.
Tüm Yarışmacılar Yapacakları Tatlı Sunumunun Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.
4 .YARIŞMA
Yarışmanın Adı : BEDENSEL ENGELLİLER YEMEK YARIŞMASI (ŞEFLERİN YARDIMI İLE)
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 11:30
Bu yarışmanın katılım bedeli kesinlikle alınmamaktadır.
Bu yarışmada yarışmacıların istediği her hangi bir yemeği sunmaları gerekmektedir. Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir.
Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.
Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.
5 .YARIŞMA
Yarışmanın Adı : TURİZM OTELCİLİK OKULLARI ARASI EN İYİ ET YEMEĞİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 13:30
Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL dir
Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir.
Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.
Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.
Madalya Puanlama Sistemi
- 60-69 puan Merit
- 70-79 puan Bronz Madalya
- 80-89 puan Gümüş Madalya
- 90-99 puan Altın Madalya
- 100 puan Altın Madalya ve distinction
Jüri Değerlendirme Formu
Tad ve Lezzet (30 Puan) Yaratıcılık (20 Puan)
Zorluk Seviyesi (15 Puan) Miktar ve Besin Dengesi (10 Puan)
Zamanlama (5 Puan) Reçete Yazımı ve Tabak Uyumu (10 Puan)
Hijyen (10 Puan)
Not: Tüm kategoriler halinde düzenlenecek olan yarışmalarımızda WACS kuralları geçerlidir.
Mengen Aşçılık Turizm Derneğinden
- Uluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali
Aşçılar
Yarışması Müracaat Formu
- Uluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali’nin Aşçılar Yarışması’na aşağıda belirtilen şekilde katılmak istiyorum.
Adı&Soyadı ……………………………………………………………………………………
Görevi ……………………………………………………………………………………
Adresi ……………………………………………………………………………………
Tel ..….………………………………………………………………
Katılmak istenilen katagori ……………………………………………………………………
Yarışma kural ve şartlarına uyacağımı taahhüt eder, jürinin kararlarının nihai olduğunu kabul ederim. Bu yemeğin kendi çalışmam olduğunu beyan ederim.
AD SOYAD
İMZA