Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

31.Mengen Aşçılık Festivali duyuru (kaynak:TAFED)

31.Mengen Aşçılık Festivali duyuru (kaynak:TAFED)
24.07.2015
861
A+
A-

 

 

Mengen Aşçılık ve Turizm Derneğinin 31.uluslararası mengen aşçılık ve turizm festivali çerçevesinde yapılacak olan yarışmalar aşağıdaki gibidir.

 

 

  • Yılın Altın Genç Şefi,
  • Üniversiteler Arası En İyi Et Yemeği,
  • Üniversiteler Arası En İyi Tatlı Kategorisi,
  • Turizm Otelcilik Okulları Arası En İyi Et Yemeği,
  • Bedensel Engelliler Yemek Yarışması (Şeflerin yardımı ile)

 

Tarih: 15-16 Ağustos 2015

Yer: MENGEN

 

Katılım Davetiyesi

Katılımcılar ekte bulunan ‘yarışma katılım formunu’ eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Hazırlanan formların 05/08/2015 tarihine kadar Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği Yönetim kurulu genel sekreteri ENGİN KALAYCI’ya iletilmesini rica ederiz.

 

İrtibat Tel : 0 (533) 815 14 45

E-mail:        engin _524_67@hotmail.com

 

Başvuru Tarihleri :

 

23 Haziran 2015/ 05 Ağustos 2015 tarihleri arasıdır. Bilgilerinize.

 

Başvuru formu için bu linkten ulaşabilirsiniz.

http://we.tl/UhIIjhSrMA

 

 

 

 

 

 

Katılım Payı

Yarışmaya  müracaatları ile   yarışmacılarımız 23 Haziran 2015 tarihinden itibaren Katılım payı  ödemelerini  Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği  hesabına yatıracak olup her kategori başvuru ücreti 35.00TL‘ dir.Bedensel engelliler yemek yarışması ücretsizdir.

Yarışma  günü başvurularda organizasyon  komitesine  katılım payı banka dekontlarını ibraz edeceklerdir.

 

Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği  Hesap  Numarası   

T.C.Halk Bankası    :  Mengen şubesi
Hesap Adı                : Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği
Hesap ve Şube No  : 
0258 – 16000007
Hesap İban No        :
TR50 0001 2009 2580 0016 0000 07

 

İrtibat:

Adres     :  ATATÜRK Cad. Belediyeİşhanı No 10/8 Mengen / BOLU                                                                                                                                                             Telefax :0374 356 17 08                                                                                                                                                              www.mengenascilikveturizmdernegi.com

 

Yarışmacıların Sakınması Gereken Konular
Yenmez materyal kullanımı
Maydanoz ve su teresi ile dekorasyon
Servis tabaklarının aşırı dolu olması
Daha önceki sunumun, jüriye tekrar sunumu

Yemeğin servis tabağının kenarında sunumu

Aşırı yiyecek renklerinin kullanımı
Aşağıdaki Noktalara Dikkat Ediniz!
Tamamıyla orijinal ve yeni fikirler
Garnitür ile süsleme
Kullanışlı porsiyon büyüklükleri
Sunumun görünüşünün bozulmadan korunması
Düzgün renk, kıvam ve lezzet kombinasyonu
Doğal lezzet görünümlü bir sunum
Taze malzemelerin kullanılması
Pişirme yöntemlerinin tekrar tekrar gösterimi


Profesyonel Dürüstlük

Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve adil rekabet ruhu içerisinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğundadır.

 

Getirilen Malzemelerin Güvenliği

Yarışmacıların yanlarında getirmiş olduğu ekipmanlar, tabaklar vs. güvenliği için tüm önlemler alınmakla beraber, her malzeme kişilerin kendi sorumluluğundadır.Malzemelerin kaybolmasında veya hasar görmesinden ötürü yarışma komitesi herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

 

Jüri Değerlendirmesi
Jüri değerlendirmeleri yarışmalar ile ilgili bilgilerin ekindedir.

 

Sonuçların Açıklanması
Sonuçlar  aynı  gün Ödül Töreni Programı Çerçevesinde açıklanacaktır.

 

Yarışmacı Üniformaları
Her katılımcı yarışmalara kendi üniformaları ile iştirak edecektir.

 

Menü Reçetelendirme
Katılımcılar yarışacakları menülerin reçetelerini logosuz ve isim yer almayan kağıda yazmaları ve yarışma günü Organizasyon Komitesine teslim etmeleri gerekmektedir.

 

 

 

15 Ağustos 2015 YARIŞMALARI

 

1.YARIŞMA

 

Yarışmanın Adı : YILIN ALTIN GENÇ ŞEFİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 12:30

 

Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL’dir.

 

Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

 

Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.

Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

 

 

Not: Bu katogoriye özel 1.2.ve 3. seçilecektir.

 

 

 

 

2 .YARIŞMA  

Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ ET YEMEĞİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 09:30
Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL dir

 

Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

 

Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.

Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

 

3 .YARIŞMA  

Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ TATLI KATEGORİSİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 10:30
Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL dir

 

Bu Yarışmada Yarışmacıların Tatlı Temalı Bir Ürün Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

 

Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır.

Tüm Yarışmacılar Yapacakları Tatlı Sunumunun Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

 

 

4 .YARIŞMA  

Yarışmanın Adı : BEDENSEL ENGELLİLER YEMEK YARIŞMASI (ŞEFLERİN YARDIMI İLE)
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 11:30
Bu yarışmanın katılım bedeli kesinlikle alınmamaktadır.

 

Bu yarışmada yarışmacıların istediği her hangi bir yemeği sunmaları gerekmektedir. Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

 

Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.

Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

 

 

5 .YARIŞMA  

Yarışmanın Adı : TURİZM OTELCİLİK OKULLARI ARASI EN İYİ ET YEMEĞİ
Yarışmanın Tarihi : 15 Ağustos 2015
Yarışma Saati : 13:30
Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 35 TL dir

 

Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri  getireceklerdir.

 

Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk’lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir.

Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30’de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

 

 

Madalya Puanlama Sistemi

  • 60-69 puan Merit
  • 70-79 puan Bronz Madalya
  • 80-89 puan Gümüş Madalya
  • 90-99 puan Altın Madalya
  • 100 puan Altın Madalya ve distinction

Jüri Değerlendirme Formu

Tad ve Lezzet (30 Puan)                    Yaratıcılık (20 Puan)

Zorluk Seviyesi (15 Puan)                 Miktar ve Besin Dengesi (10 Puan)

Zamanlama (5 Puan)                          Reçete Yazımı ve Tabak Uyumu (10 Puan)

Hijyen (10 Puan)

Not: Tüm kategoriler halinde düzenlenecek olan yarışmalarımızda WACS kuralları geçerlidir.

 

 

 Mengen Aşçılık Turizm Derneğinden

  1. Uluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali

Aşçılar

Yarışması Müracaat  Formu

 

  1. Uluslararası Mengen Aşçılık Ve Turizm Festivali’nin Aşçılar Yarışması’na aşağıda belirtilen şekilde katılmak istiyorum.

 

 

 

 

Adı&Soyadı  ……………………………………………………………………………………

Görevi                        ……………………………………………………………………………………

Adresi            ……………………………………………………………………………………

Tel                                        ..….………………………………………………………………

Katılmak istenilen katagori ……………………………………………………………………

 

 

 

Yarışma kural ve şartlarına uyacağımı taahhüt eder, jürinin kararlarının nihai olduğunu kabul ederim. Bu yemeğin kendi çalışmam olduğunu beyan ederim.

 

AD SOYAD

İMZA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.