Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Manavgat Aşçılar Derneğinden Seminer ‘Türk Mutfağı’nın Dünü ve Bu Günü’

07.03.2013
694
A+
A-

Manavgat Aşçılar Derneği (MAD)’ın organizasyonu ile Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nde son sınıf öğrencilerine mesleki bilgiler ışığında “Türk Mutfağı’nın Dünü Ve Bu Günü” konulu seminer verildi. Seminer’e Yönetim Kurulu Üyesi Saray Regency Hotel Başaşçısı Kudret Dırbalı ve Paloma Ocean Hotel Başaşcısı Doğan Çolak Konuşmacı olarak katıldı. Dernek Başkanı ve Hemera Hotel Başaşcısı İsmail Karataş, Öğrenciler kitap hediye etti.

Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yüksel katkılarıyla hazırlanan seminerde MAD Yönetim Kurulu Üyesi Saray Regency Hotel Başaşçısı Kudret Dırbalı ve Paloma Ocean Hotel Başaşcısı Doğan Çolak konuşmacı olarak öğrencilere bilgi ve birikimlerini aktardılar.

Yüksel; Madalyalar sadece sporsulara has bir olgu değil

Konukları Öğrencilere takdim eden Lise Müdürü Mustafa Yüksel, Başarının sadece sporcularla sınırlı olmadığını, buna örnek olarak konuşmacı olarak katılan MAD Yönetim Kurulu Üyesi Saray Regency Hotel Başaşçısı Kudret Dırbalı gösterdi. Kendisin katıldığı uluslararası yarışmalarda bir çok altın madalya yanı sıra gümüş ve bronz madalya sahibi olduğunu anımsattı.

Çolak; Türk Mutfağı bu değerleri ile kıymetli

Paloma Ocean Hotel Başaşcısı Doğan Çolak, Bölgesel mutfaklar ve önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çolak; “Türkiye’nin birçok bölgesinde kendine has mutfağı ve yemek kültürü mevcut. Türk Mutfağı aslında bu değerleri ile kıymetli.Örnek vermek gerekirse misal olarak dünyada yenilen makarna sayısı belli.

Türkiye’nin bu farklı bölgelerinde ki Makarna Kültürü aslında Dünya daki makarna çeşidinden daha fazla. biz sadece buna kayıt altına alıp sahip çıkamıyoruz” dedi.

Dırbalı; Aşçılık zor bir Meslektir

MAD Yönetim Kurulu Üyesi Saray Regency Hotel Başaşçısı Kudret Dırbalı, Aşçılık mesleğinin önemli ve değerli olmanın yanı sıra Zor bir meslek olduğunu vurguladı.

Aşçılık mesleği Osmanlı dönemi ile itibar, ehemmiyet kazanmış  ve gelişme dönemine geçmiştir. Avrupa’nın aslında yemek kültürü yok denecek kadar azdır. Yemek Kültürleri Ortadoğu ve Doğudan esinlemişlerdir.

Dolayısı ile yine dönüp dolaşıp Türk mutfağına gelir. Avrupa’nın aksine biz mutfağımız ve reçetelerimize sahip çıkmamışızdır.

Bu yüzden bölgesel ve yöresel mutfaklarda ki reçete toplama ve kitaplaştırma çalışmaları çok önemlidir. Bu bölgeye has Dernek Başkanımız İsmail Karataş tarafından hazırlanan ” Manavgat Yöresel Yemekleri” Kitabı gibi” dedi.

Manavgat Aşçılar Derneği İsmail Karataş’ın başka bir organizasyonda juri olarak yer almasından dolayı katılım sağlayamadığı seminere Aşçılık bölümü son sınıf öğrencileri için 55 adet kendi kitabından göndererek hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.