Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Mengen’de 4. Aşçılık Kampı sona erdi

Mengen’de 4. Aşçılık Kampı sona erdi
29.04.2018
688
A+
A-

4. Aşçılık Kampı sona erdi

Aşçılık mesleğine katkıda bulunmak için AŞOMDER (Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) tarafından Mengen’de düzenlenen ve dünyada başka bir örneği olmayan IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.

 

 

Haber: Aysun Beykoz

22 Nisan’da kamp ateşinin yakılmasıyla başlayan eğitimler, her gün sabahtan akşama kadar yoğun bir biçimde, aralıksız olarak devam etti.

  1. Ulusal Aşçılık Kampı; önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelerin “Aşçılık” programları ile “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” bölümlerinden öğrencilere ve öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Bu sene kampa gösterilen ilgi artarak, katılımcı sayısı 56 üniversitenin 73 biriminden 213 kişiye ulaştı.

Ülkenin en prestijli otel ve restoran mutfaklarında şef olarak çalışan, kendi restoranını işleten ya da mesleğine akademisyen olarak devam eden AŞOMDER üyelerinin mesleki incelikler ve vizyon kazandırma amacıyla verdikleri eğitimler katılımcıları oldukça etkiledi.

Katılımcılar; dana, kuzu, ördek, tavuk, deniz mahsulleri, sushi, makarna ve hamur işi, pirinç, kurubaklagil ve tahıl başlıkları altında eğitimler aldılar. Uygulamalı pastacılık ve ekmek eğitimlerinin de verildiği kampta ayrıca; yemek ile sanat ilişkisi, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen, porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştirildi. Stilistlik ve gıda güvenliği eğitimleri de öne çıkan diğer eğitim başlıkları arasındaydı.

Soya Sosu, JunichiSawano tarafından anlatıldı

Zengin ve nitelikli eğitim içerikleriyle öne çıkan kampta Kikkoman’ın Avrupa pazarlama müdürü JunichiSawano, Ekol Food’un özel etkinliğinde yer alarak soya sosu eğitimi verdi. Tüm katılımcıların hazır bulunduğu ve ilgiyle dinlediği eğitimde Sawano, nitelikli soya soslarının özelliklerini anlatarak, Çin soya sosu ile Japon soya sosu arasındaki farklılıklara değindi.

Tonlarca malzeme tüketildi

Yedi gün boyunca kampta verilen eğitimlerde toplam bir ton tavuk, bir ton kırmızı et ve şarküteri, 400 kg deniz mahsulü, 200 kg bulgur, 200 kilogramın üzerinde bakliyat ve yaklaşık 500 kg yağ tüketildi. Eğitim boyunca 1,5 ton süt ürünü, 2.500 adet yumurta ile 3.000’in üzerinde ekmeğin yanı sıra bir kamyon dolusu içecek ve iki kamyonet dolusu taze sebze meyve kullanıldı. Ayrıca hijyeni sağlamak için yaklaşık bir kamyonet dolusu kâğıt ve kimyasal temizlik malzemesi sarf edildi.

Stajyerler davul-zurnayla uğurlandı

Aşçılık Lisesi’nde okuyan öğrenciler yazları çalışacakları otellere gönderildi. Mengen’de geleneksel olarak, her yaz başı staj döneminde asker uğurlaması gibi, davul-zurna eşliğinde ve oyunlarla giden 210 genç aşçı adayı için, kamp alanından altı otobüs kalktı. Otobüsler gençleri, Antalya ve İzmir gibi turizm bölgelerinde staj yapacakları yerlerine bırakacak.

İki kitap için imza günü düzenlendi

Kampın son gününde AŞOMDER üyeleri olan Murat Aslan “Bir Aşçının Günlüğü” kitabını, Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Osman Güldemir ise “Bir Osmanlı Yemek Yazması KitabütTabbahin” kitaplarını kamp çadırında imzaladılar. Genç aşçı adayları kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdular. Kamp organizasyonunda ve eğitimlerinde aktif olarak rol alan Aslan ve Güldemir’in kitapları, kampın eğitim vurgusunda ayrıca önemli görüldü.

Tencere tavalarla perküsyon gösterisi

Gala gününde aşçıların, öğrenci ve öğretim elemanlarının, ilgili derneklerin, destekçi firmaların ve protokolün katılımıyla bando eşliğiyle Mengen’de bir kortej yapıldı. Müzik eşliğinde ilerleyen kortej sokaklarda renkli gösterilere sahne oldu. Kortejin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Kampüsü bahçesinde toplu fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi.

Katılım ve teşekkür belgelerinin takdim edildiği törenin ardından, aşçıların tencere ve kepçelerle yaptığı coşkulu perküsyon gösterisiyle ve eğlencelerle IV. Ulusal Aşçılık Kampı sona erdi.

Anahtar Kelimeler: Aşçılık, Mesleğine, Katkıda, Bulunmak, AŞOMDER

Bolu Olay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.