Aşçılık Eğitiminde Yeni Ufuklar Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Haber Fotoğraf:Merih TATLI – Hüseyin VARLIK
Aşçılık Eğitiminde Yeni Ufuklar Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ekol Gıda A.Ş, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), Aşçılık Okulu Mezunları Derneği (ASOMDER) ve Big Chefs Cafe & Brasserie‘nin ortak protokolü ile 2016-2017 eğitim öğretim döneminde uygulamaya konulan, Gastronomi sektörünü ve aşçılık öğrencilerini mutfak eğitimi çerçevesinde bir araya getiren ‘Aşçılık Eğitiminde Yen Ufuklar’ projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Yöresel lezzetlerin, uluslararası yemeklerin, gerekli gıda ve gıda dışı ürünlerin, eğitim veren şefler ile birlikte proje yürütücüleri tarafından öğrencilerin kendi mutfaklarına getirildiği projede eğitimler, herhangi bir ücret karşılığı olmaksızın gönüllülük esasına dayanıyor.
Eğitimler kapsamında bu hafta, Big Chefs Cafe & Brasserie şeflerinden Yusuf Can DEMİRSES tarafından deniz ürünleri ve Sertan CIBIR tarafından tavuk yemekleri uygulamaları yapıldı. Bu haftaki eğitimlerde eğitmen şef ve öğrencilere Mengen kaymakamı Hasan GÜNAYDIN ve Mengen ilçe milli eğitim müdürü Salih CELEBCİ de eşlik ettiler. Mutfak uygulamalarını yerinde inceleyen kaymakam Hasan GÜNAYDIN, eğitimleri öğrenciler açısından faydalı bulduğunu ve desteğiyle birlikte projenin arkasında olduğunu dile getirerek projede emeği geçenlere teşekkürde bulundu.