Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

6. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti

6. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti
04.04.2017
829
A+
A-

. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti

Aşçılar Derneği’nin Unilever FoodSolutions’un Ana Sponsorluğunda düzenlediği 6. Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Haliç Kongre Merkezi’nde bu sene 6.’sı düzenlenen Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nın açılış konuşması Sn. Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel,  Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Özdemir, Günaydın’ın Kurucu Ortağı Cüneyt Asan’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasına davet için teşekkürlerini sunarak başladı. Çavuşoğlu ” Doğup büyüdüğüm şehir Alanya’nın bu sene ev sahibi şehir olmasından da ayrıca çok mutluyum. Gerçekten Türk Mutfağını çok iyi tanıtmak lazım. Bir ülkenin tanıtımı yalnızca siyasetle diplomasiyle olmaz. Bir ülkenin zenginliklerinin hepsini iyi tanıtmak gerek. Yurtdışında anlatmak gerek. Esasında bu etkinlikler Türk Mutfağının lezzetlerini anlatmaya büyük hizmet ediyor. Bu hususta emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Plaket Töreni

Ayrıca bu yıl VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması Gıda Güvenliği Güvenilir Eller Sempozyumuna da ev sahipliği yaptı.  Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, Rentokil Türkiye, Eğitim ve Danışmanlık Bölüm Müdürü Azize Çelikdere, Gıda Mühendisi,Unilever Food Solutions Pazarlama Müdürü Nihan Kaya ve Executive Chef Özlem Mekik sempozyumdaki konuşmacılar arasında yer aldı. Sektörümüz için son derece önemli olan proje, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda da gündeme taşınarak gıda güvenliğinin detayları üzerinde duruldu.

Unilever Food Solutions, Online platform üzerinden Türkiye genelindeki tüm şeflerin gıda güvenliği eğitim içeriğine kolayca ulaşmasını sağlıyor. Unilever Food Solutions Pazarlama Direktörü Nihan Kayı konuşmasında “Gıda Güvenliği projesi şeflerimizi daha iyi anlamak, daha iyi hizmet vermek adına devamlı araştırmalar yapıyoruz. 2015 yılında şeflerimizle yaptığımız araştırma sonucunda gıda güvenliği ve hijyeni konusunda şeflerin bilgi almak istediği sonucuna vardık. Yaklaşık 10 aylık süreç içerisinde Türkiye’nin her yerinden şeflerimiz bu online eğitimi tamamladı. Hedefimiz bu üç yılın sonunda toplamda 30 bin şefimize Gıda Güvenliği Derneği sertifikalı hale getirmek. Dolayısıyla tüketici ve sizlerin desteği çok önemli. Hepinizi bu eğitim programııza bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

Aşçılar Derneği iş birliği ile düzenlenen Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Sempozyumunda, Unilever Food Solutions sorularını doğru yanıtlayan şefler sürpriz hediyeler kazandı.

İstanbul Culinary Cup 2017

Aşçılar Derneği’nin bu yıl 2. kez düzenlediği İstanbul Culinary Cup 2017, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden usta şefleri, aşçıları, genç aşçıları ve aşçı adaylarını bir araya getirdi. Pek çok farklı kategorinin yer aldığı yarışmada katılımcılar altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarıştı. İstanbul Culinary Cup 2017’de ayrıca tüm yarışmacılara Porland tarafından özel olarak tasarlanan plaket takdim edildi. Türkiye’nin önemli Executive Cheflerinin jüri üyeliğini yaptığı İstanbul Culinary Cup 2017’nin jüri ve organizasyon başkanlığı görevini Executive Chef Rafet İnce yürüttü.  Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek olan İstanbul Culinary Cup 2017 Yarışmasında şefler, genç aşçılar ve aşçı adayları “Display” ve “Canlı” yarışmaların çeşitli kategorilerinde yarıştılar.KAPP ve Porland’ın sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul Culinary Cup 2017’de kendi kategorilerinde dereceye giren yarışmacıların ödülleri takdim edilirken, Unilever’in sponsorluğunda gelişen Best in class ödülleri’nde Şeyma Sevim üçüncülük ödülü, Durmuş Düzgün ikincilik, Ahmet Öz birincilik ödülünün sahibi oldu.

Porland Porselen Satış Pazarlama Müdürü tarafından verilen Porland Star Chef Yarışma Birincileri İlayda Güzey ve ekibinin oldu. Star Chef ikincileri ise Yasin Uyar- Sena Türkeş İlhan Akıncı ödülün sahibi oldu.

Tema Mutfağı: Alanya Yemek ve Mutfak Kültürü

Aşçılar Derneği’nin yerel mutfak ve yemek kültürüne verdiği destek kapsamında her yıl seçtiği tema mutfağında bu yıl Alanya yöresel yemekleri yer aldı. Alanya Belediyesi’nin Kuleli Salonu’nda kuracağı standında yöresel mutfak sunumları ve tadımları gerçekleştirildi. Ayrıca Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünleri kullanarak pişirecekleri yöresel Alanya yemekleri ve tatlıları, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Food İn Life

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.