Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Bazı iller bütünşehir olacak

Bazı iller bütünşehir olacak
27.09.2017
1.114
A+
A-

Bazı iller bütünşehir olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 30 ilde uygulanan bütünşehir yasasının genişletileceğini açıkladı. Nüfus oranına bütünşehir olacak illerin belirleneceğini belirten Özhaseki, nüfus sayısı kriteri ile ilgili bilgi vermedi. Ancak daha önce 300 binin üzerindeki illerin bütünşehir olacağı basında yer almış, geçtiğimiz yıl Bolu Belediyesi 2017’ye 300 bin nüfusla girmek için kampanya başlatmış, fakat, 299 bin 896 kişide kalınmış, 300 bin sadece 14 kişi ile yakalanamamıştı. Fakat mevcutta nüfus sayısının 302.229 olduğu tahmin ediliyor.

30 ilde uygulanan bütünşehir yasasının genişletilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamaları ile yeniden gündeme geldi. 2016 yılının son aylarında basında yer alan haberler sonrası Bolu Belediyesi özellikle üniversite öğrencilerinin şehre dahil edilmesi ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma başlatmış bu çalışma ile hatırı sayılır sayıda kişi Bolu nüfusuna dahil edilmişti. Fakat, yapılan çalışmaların ardından yasa ile ilgili herhangi bir adım atılmaması sonrası basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı şeklinde yorumlanmıştı.

Fakat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamaları bütünşehir olmayı bekleyen illerde yeniden heyecan yarattı. Özhaseki konunun önce Cumhurbaşkanına sonra bakanlar kuruluna geleceğini ve bütünşehir olacak illerin nüfus kriterine göre belirleneceğini belirtti. Bakan bu nüfus sayısının kaç olacağı ile ilgili bilgiler vermedi.

Köroğlu Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.