Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Akademisyenler ve Katılımcılar Mutfakta Eğitim Aldı

Akademisyenler ve Katılımcılar Mutfakta Eğitim Aldı
24.04.2019
479
A+
A-

Akademisyenler ve Katılımcılar Mutfakta Eğitim Aldı

Kampın ilk günü akademisyen ve öğrencilerin mutfaktaki eğitimleriyle başladı. Öğrenciler için eğitim programı dört grupta gerçekleşti. Sushi, kuzu, makarna, ördek ve tavuk eğitimlerine katılan öğrenciler yemekler hakkında eğitim aldı.

Ersan Er ve İlhami Akbulut kuzu eğitimi, Olcay aydemir, Emrah Zeyyat Karbancıoğlu ve Okan Özkaya makarna eğitimi, Nihat Sancar, Yusufcan Demirses ve Mert Yılmaz sushi eğitimi, Umut Eyioğlu, Abdullah Akkaş, Hikmet Öksüzoğlu ve Ramazan Ertürk ise ördek ve tavuk eğitimi verdi. Otuzar kişilik gruplara eğitim veren şefler ilk olarak bu yemeklerin tarihinden, püf noktalarından ve neler yapılmaması gerektiğinden bahsetti. 3 saatlik eğitimleri içeren programlar şeflerin gözleminde öğrenciler tarafından yemek yapılarak devam etti. Eğitimin sonunda sunum tabağı hazırlayan öğrenciler, şeflere bu yemekleri sundu ve şeflerden değerlendirme aldı.

Öğretim elemanlarının eğitiminde ise iki farklı grup vardı. Bir grupta ekmek eğitimi verilirken diğer grupta tart ve çikolata eğitimi verildi.

Hüseyin Ural ve Celal Aratoğlu ekmek eğitimi, Gürbüz Mala, Orhan Yeşilçimen ve Sedat Yaman ise çikolata ve tart eğitimi verdi. Öğretim elemanlarına verilen eğitimlerde ekmek işinin ne kadar önemli bir iş olduğundan bahsedilirken geleneksel ekşi mayalı ve endüstriyel mayalı hızlı ekmek yapımı hakkında bilgi verildi. İki farklı ekmek kategorisinde ekmek yapan öğretim elemanları, ekmekleri yaptıktan sonra ekmekleri tattı. Aynı anda diğer mutfakta verilen tart ve çikolata eğitiminde ise pastacılık sektörünün diğer işlerden ayrıldığını, pastacılıkta gram hesabının çok önemli olduğu vurgulandı. Bir gram eksik veya bir gram fazla içerik kullanıldığında ürünün bütününde lezzetin değişeceğini anlatan eğitimciler, oturumun sonunda sunum tabağı yaptı.

Eğitimlerin ardından kampın yemek sponsorlarından biri olan Barilla, tarihçe, yemek kültürü ve makarna hakkında konferans verdi.

Öğleden sonra eğitim programlarındaki grupların yeri değişerek eğitimlere devam edildi. Eğitimlerin ardından ÇamPınar’da bir araya gelen katılımcılar Şenol Demirtaş ile ateş başında sohbet gerçekleştirdi. Samimiyetin eksik olmadığı sohbette öğretim elemanları katılımcılara gastronomi dünyasının inceliklerinden bahsetti ve deneyimlerini katılımcılara anlattı.

Bir hafta boyunca devam edecek olan programda öğrenciler, öğretim elemanları ve alanında uzman şeflerle bir araya gelecek ve onlarla bilgi alışverişi yapacak. Eğitimin yanında eğlenceli aktivitelerin de olacağı aşçılık kampında buğday tarlası gezisi, mandıra incelemesi ve gölet pikniği yapılacak. Cuma günü eğitimler sonra erecek, cumartesi günü kortej yürüyüşü ve protokol yemeğinin ardından katılımcılara katılım sertifikası verilecek. Sertifikanın ardından V. Ulusal Aşçılık Kampı sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.