Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Akdeniz Üniversitesi Tafed ve Manavgat Aşçılar Derneği Yemek Yarışması Yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Tafed  ve Manavgat Aşçılar Derneği Yemek Yarışması Yapıldı
24.04.2015
1.150
A+
A-

Türk mutfağı yemekleri, susamlı yemekler, sebze oymacılığı ve dekorasyon, bayat ekmekten yapılan ürünler ile yöresel yemekler yarışmasına 44 yarışmacı katıldı

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Manavgat Aşçılar Derneği işbirliğinde “Manavgat 3. Susam Ürünleri Yarışması” gerçekleştirildi.

Yarışmada, Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail Karataş,  ‘’Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz susamlı yemek yarışmasını, önceki yıllara nazaran daha zengin içerikli ve farklı lezzetlerle gerçekleştirdik. Manavgat Meslek Yüksekokulu, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Manavgat Aşçılar Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü yarışmanın Susamlı Yemekler, Manavgat Yöresel Yemekleri, Türk Mutfağı, Bayat Ekmeklerin Değerlendirilmesi ve Sebze Oymacılığı olmak üzere toplam beş kategoride gerçekleştirilmesi planlandı.

Yarışmanın sonunda ortaya çıkan ürünler, emeğimizin boşa çıkmadığını bizlere gösterdi. Buradan da anlaşılıyor ki bundan sonraki yarışmaların daha güzel ve daha heyecanlı geçeceği kanısındayım. Hazırlık sürecini çok kısa sürede tamamlamamıza rağmen, katılımın bu denli yoğun olması bizleri çok sevindirdi. Böylesi yarışmaların varlığı, gençlerimize öncülük etme ve onlara ışık tutma noktasında çok önemli görevler üstleneceğine inanıyorum.

Manavgat’ın turizm başkenti olacağı inancıyla, sektörümüze bir nebze de olsa Manavgat Aşçılar Derneği olarak katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Unutulmamalıdır ki gelecek genç arkadaşlara nasıl bir yol izlemeleri konusunda yol gösterebildiysek görevimizi en iyi şekilde yerine getirmişiz demektir.

Burada sadece şahsımın gayretleriyle bir yere varılamayacağını biliyorum. Bu gönül işi, fedakârlık işi, benim yanımda bana destek verenler olmasa tek başıma ben ne yapabilirim. Bu ve bundan önceki tüm organizasyonlarımızda yanımızda olan veya olmayan tüm arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır.

Değerli yarışmacı arkadaşlarım, burada birlik beraberlik içerisinde turizm haftasının bu son gününde düzenlemiş olduğumuz yarışmada başarılarınız hiçbir zaman yadsınamaz. Sizler buraya gelerek çok büyük bir medeni cesaret örneği gösterdiniz. Gönlümüzde hepiniz birincisiniz.

Yarışmamızda bizleri kırmayarak jüri üyeliğini üstlenen Alanya Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Başkanı Baki BUDAK, Şinasi KARANLIKOĞLU, Sedat ALPARSLAN beylere sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca jüri üyeliğini üstlenen Ziya GÜL, Doğan ÇOLAK, Ozan EKİZOĞLU ve Zeki ÖZKÜLTÜR’e teşekkür ederim. Yarışmayı birlik ve beraberlik içinde düzenlediğimiz Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu müdürü sayın Doç.Dr.Hacer BAKIR SERT hanımefendi, öğretim görevlisi Özcan UTAR ve Hamza YALÇIN beyefendiye teşekkür ederim.dedi  Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu konuşmasında, “ Manavgat susamına susamışlığı ortadan kaldırmak, Manavgat susamını markalaştırmak için çalışmaların önemli bir halkası olan bu yarışmaya katılmaktan dolayı sizler gibi ben de mutluyum. Yarışmaya katılan aşçılarımızı, ev hanımlarımızı yürekten kutluyorum. Ayrıca bu yıl örnek katılım olan, halkla bütünleşmek ve Manavgat’ın değerine sahip çıkmak adına yarışmaya katılan Garnizon Komutanlığı’nı da ayrıca tebrik ediyorum. Manavgat her açıdan dünyada önemli bir yere sahiptir. Yarışmada emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert ise yaptığı konuşmada, “ MATSO öncülüğünde, MASİAD, Manavgat MYO, Manavgat Ziraat Odası ve İlçe Gıda, Tarım, Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Manavgat Susamının coğrafi işaretinin alınması yönünde başvuru gerçekleşti ve başvuru devam ediyor. Bu süreçte Susam Ürünleri Yarışmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz yarışmada, Susam Ürünlerinin yanında zenginleştirmek açısından, ‘Bayat Ekmekten Yapılan Yemekler, Türk Mutfağı Yemekleri, Ev Hanımları Yöresel Yemekleri, Sebze Oymacılığı, Çikolata ve Yağ Heykelleri kategorilerine de yer verildi. Yarışmamızda emeği geçen herkese, otellerimize, yüksekokul personelimize çok teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yarışma sonunda bayat ekmekten yapılan yemekler dalında Ahmet Güler, Türk mutfağı yemekleri dalında Sezer Işık, yöresel ürünler kategorisinde Nermin Gök, sebze oymacılığı alanında Ersin Cengiz, susamlı yemeklerde Ömer Aydın birinci oldu.

Yarışmanın ardından jüri üyelerine teşekkür belgesi, dereceye girenlere ise çeşitli hediyeler verildi.

Manavgat Meslek Yüksekokul bahçesinde düzenlenen yarışmaya başta Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu olmak üzere, Manavgat Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, MYO Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Müdür Yardımcısı Ahmet Rıfat Görgün, Öğretim Görevlisi Hamza Yalçın, MAYÖV Başkanı Dr. Muammer Güneş, Manavgat Aşçılar Derneği Başkanı İsmail  Karataş, MHP İlçe Başkanı İ. Hakkı Karadağ, MZO Başkanı Rasim Metin, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MASİAD Başkanı Turgay Akar, MESO Başkanı Hasan Çelik, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Yurtkur Müdürü Dilek Aydın öz, Manavgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Avni Gelendost ve Mehmet Yılmaz olmak üzere, çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.