Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Aşçı adayları Avrupa dönüşü Milli Eğitimde

27.03.2018
544
A+
A-

Aşçı adayları Avrupa dönüşü Milli Eğitimde

Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ulusal ajans tarafından kabul edilen ( MENGEN AŞÇILARI AVRUPADA ) adlı proje ile İspanya ayağını gerçekleştiren 10 öğrenciyle, Çek Cumhuriyeti etabını 7 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen Verda Güngör, Zühal Saraç Okul Müdürü Abdurrahman Elarslan nezdinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci’yi makamında ziyaret ettiler.

Öğrencilerden Bozbey Muratcan Tuyan, Kazım Sercan Çetinkaya bu projenin kendilerinin dünya görüşünü değiştirdiğini vegan ve vejetaryen mutfaklarda becerilerini arttırarak niteliklerini yükselttiklerini, Avrupa’da çalışan şeflerin süzgecinden geçerek başarılı aşçıların iş disiplinini Avrupa boyutuyla öğrendiklerini, bu tecrübeleriyle kendilerine güvenmeyi öğrendiklerini ve gelişimin sınırlarının olmadığını söylediler.
Başarı için çaba sarf etmek gerektiğini anladıklarını,yenilikçi tutum ve davranışlar kazandıklarını mutfakta mesleki yabancı dil pratiği kazandıklarını belirttiler.

Çek Cumhuriyeti’ne gidip Ssou Bean, bünyesinde işe yerleşerek glütensiz gıda maddelerini tanıyarak bu maddeler çeşitli tarifler hazırlamayı, restoran mutfağında glütensiz yemek hazırlarken tarife glütenli bir maddenin karışma riski için alınabilecek önlemleri, gıda intoleransı ve çölyak rahatsızlığının artışı ile glütensiz menüler sunan restoranlara olan talebin arttığını bu proje ile edindikleri deneyim sayesinde sektördeki taleplere daha iyi cevap verebileceklerini bu maddelerin pişirme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olduklarını öğrendikleri bilgi ve yöntemleri çeşitlendirerek yeni tariflere uygulama becerisi kazandıklarını, talepler doğrultusunda mönüler planlama ve hazırlama konusunda uygulama becerisi kazandıklarını Doğukan Çuha ve Zeynep Keskinler dile getirdiler.

Ayrıca Batuhan Koca ve refakatçi öğretmen Verda Güngör, İspanyadaki okul Müdürünün takdirini kazandıklarını ve şimdiye kadar okullarına giden en iyi ekip olduklarını bu öğrencilerin farkındalık oluşturduğunu bu nedenle de İspanya yerel basınında kendilerine yer verdiklerini dile getirdiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci öğrencilere başarılarının devamını dileyerek ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.