Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

AŞÇILAR KASIM AYINDA BURSADA YARIŞACAK

25.10.2013
514
A+
A-

 

ULUSLAR ARASI MENŞEİ BURSA GASTRONOMİ YARIŞMASI

Yarışma Bilgileri;
Türkiye Aşçılar Federasyonu Ve Bursa Aşçılar Derneği ve Bursa Valiliğinin İş Birliği İle, Gerçekleştirilecek Olan I. Menşei Bursa Gastronomi Yarışması Tarih: 16–17 Kasım 2013 Yer: BUTTİM Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Alışveriş Ve Fuar merkezi Katılım Davetiyesi Katılımcılar altta bulunan ‘yarışma katılım formunu’ eksiksiz ve tam olarak doldurur. Hazırlanan formların. 01./11./2013 tarihine kadar bursa aşçılar derneği merkez ofisine iletilmesini rica ederiz.

İrtibat Adres:
BESOB Küçük Sanayi Sitesi No:11 Nilüfer / BURSA Telefon : +90 532 521 66 94 Fax : +90 224 233 67 19 E-mail : sait@kervansarayhotels.com

Yarışma Kuralları;
Aşağıdaki Ürünlerden Birini Ana Malzeme veya tamamlayıcı ürün olarak kullanması ön plana çıkartılması

1.Şeftali:

2.Siyah İncir:

3.Armut.

4.Kestane:

5.Zeytin:

6.İnegöl Köftesi:

Yarışmacıların Sakınması Gereken Konular Tüylü Kuşlar Yenmez materyal kullanımı Maydanoz ve su teresi ile dekorasyon

Servis tabaklarının aşırı dolu olması Şekillendirilmiş heykeller Çok fazla heykel kullanımı Daha önceki sunumun, jüriye tekrar sunumu Tarafınızdan hazırlanmamış sunumlarla katılım Bir yiyeceğin don yağ ile yerleştirilmesi

Aşağıdaki Noktalara Dikkat Ediniz!
Tamamıyla orijinal ve yeni fikirler Garnitür ile süsleme Kullanışlı porsiyon büyüklükleri Sunumun görünüşünün bozulmadan korunması Düzgün renk, kıvam ve lezzet kombinasyonu Doğal lezzet görünümlü bir sunum Taze malzemelerin kullanılması Yemeğin servis tabağının kenarında sunumu Kâğıttan kol vb kullanımı Pişirme yöntemlerinin tekrar tekrar gösterimi Aşırı yiyecek renklerinin kullanımı Plastik süs ve çiçek kullanımı Karartılmış gümüş kullanımı Kızarmış yiyecekler dışında tabak kâğıdı kullanımı Profesyonel Dürüstlük Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve adil rekabet ruhu içersinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğundadır. Teşhirlerin Getirilmesi Tüm teşhirler, belirtilen saat ve günde getirilmelidir. Katılımcıların teşhirlerini yarışma komitesinin tahsis edeceği yerlere koymalıdır. Getirilen Malzemelerin Güvenliği Yarışmacıların yanlarında getirmiş olduğu ekipmanlar, tabaklar vs. güvenliği için tüm önlemler alınmakla beraber, her malzeme kişilerin kendi sorumluluğundadır. Malzemelerin kaybolmasında veya hasar görmesinden ötürü yarışma komitesi herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Jüri Değerlendirmesi Jüri değerlendirmeleri yarışmalar ile ilgili bilgilerin ekindedir. Sonuçların Açıklanması Sonuçlar 2. Gün yani 17. Kasım tarihinde Bursa Gastronom Zirvesi sonunda ve Ödül Töreni programı çerçevesinde açıklanacaktır.

Yarışmacı Üniformaları;
Her katılımcı yarışmalara üniformaları Bursa Aşçılar Derneği Tarafından Verilecektir Beden ölçümü İrtibat Numarası Veya mail adresine göndermek zorunda

Menü Reçetelendirme;
Katılımcılar yarışacakları menülerin reçetelerini logosuz ve otel ibaresi yer almayan kâğıda yazmaları ve yarışma günü Organizasyon Komitesine teslim etmeleri gerekmektedir.

Birinci gün yarışmaları;
1. YARIŞMA YARIŞMANIN ADI: Meslek Okulları Ve Yöresel yemekler Yarışması YARIŞMANIN TARİHİ:16 Kasım 2013 YARIŞMA SAATİ: 08.30 TOPLANMA VE KAYIT KABUL YARIŞMA EKİP SAYISI: 15 EKİP İLE SINIRLIDIR.

İkinci gün yarışmaları;
2. YARIŞMA YARIŞMANIN ADI: Menşei Bursa Ürünler Ve Gastronomi Yarışması YARIŞMANIN TARİHİ:17 Kasım 2013 YARIŞMA SAATİ: 08.30 TOPLANMA VE KAYIT KABUL YARIŞMA EKİP SAYISI: HER DALDA 15 EKİP İLE SINIRLIDIR.

Kendisi dâhil 1 (bir) kişi ile orijinal tarifini değiştirmeden 45 dakika içerisinde köfteyi hazırlayıp pişirip modern tarzda sunup takdim edecektir. Yarışmacılar iki tabak olarak ürünlerini hazırlayacaklardır. Bir tanesi jürinin tadımı için diğeri sergilenmek amacı ile yarışma komitesindeki görevliye verecektir.

Yarışmacı aynı zamanda tüm ürünleri kendisi çiğ ve temizlenmiş olarak getirecektir. Yarışmacılar yarışmaya kendi üniformaları ile katılacaktır. Hazırlamış olduğu İnegöl köftesinin reçetesini üzerine ismini ve okulunu yazarak yarışma günü organizasyon sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir. Yarışmacıların kayıt için 08: 30 da Kayıt Kabul Masasında hazır bulunmaları gerekmektedir. Turnike sistemi uygulanan bu yarışmada yarışmacılar kullandıkları istasyonu bir sonraki yarışmacıya düzgün ve temiz şekilde bırakacaklardır. Jüri Değerlendirmesi Bahse konu yarışmada jüri Lezzet (30 Puan), Sunum (30 Puan), Hijyen(10 Puan), Yaratıcılık (30 Puan) kategorilerinde puanlama yapacaktır. Verilecek ödüllerin katagorileri ve miktarı

Yarışma Ödüller Her Bir Dal Yarışma İçin 6 dalda Ayrı Ayrı Ödüllendirilecektir

1. Kupa bir adet bir adet madalya 5.000.00 TL

2. Kupa bir adet bir adet madalya 3.000.00 TL

3. Kupa bir adet bir adet madalya 2.000.00 TL.

 

http://www.burasder.org.tr/index.php?contentid=yarisma
TAFED

YORUMLAR

  1. kamil OĞUZ dedi ki:

    Mengen den katılacak tüm yarışmacılara başarılar dilerim.Sanırım o tarihte Bursa da olabileceğim ve mengenli arkadaşları görebileceğim.