Aşçılarımızı Tanıyalım
Aşçılarımızı Tanıyalım
İlçemizden yetişen lezzet ustalarımızı tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.Bu gün misafirimiz Pazarköy’den ATATÜRK’ün aşçısı Halit ATAY’ın torunu İsmail VARLIK oldu.
Atatürk’ün aşçısi duayen ustalarımızdan Halit ATAY’ın torunu İsmail VARLIK ata mesleğini Ankara’da devam ettiriyor.Hacegan restorant halil ibrahim sofrası gibi zamanın devlet adamlarının geldigi restorantlarda calıstıkdan sonra uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bütün sosyal tesislerin kurulumu ve işletme sürecinde mutfak şefliği görevlerinde bulundu.Ankara spor,bugsaj spor kulübü gibi spor kulüplerinde çalıştikdan sonra sırasıyla Yenimahalle Belediyesi Ankara konağında kurulum aşamasından itibaren çalışmış,yine Eskişehir yolundaki sucuklariyla ikbal firmasinin lokantasında devam etmiş.Yine ikbal firmasiyla Çukurambar’da ikbal lokantası 1922 adında Ankara’nın luks sulu yemek konseptine sahip restoraninin mutfak sefligi yapmış.Kisa bir dönem hilal restorantda calistikdan sonra saglikli beden sağlıklı besinden gecer mantigiyla son zamanlarda yıldızı parlayan kolejlerden çayyolundaki efe kolejinin yiyecek icecek direktörlugunu yapmaktadır.
Turk mutfagindaki başarısıni aslina uygun kalmak şartiyla modernize etmek diye belirten ustamız,Türk mutfagınınn özellikle de sulu yemegin önumuzde yillarda daha da revaçda olacagını belirtti.