Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Aşçılarımızı Tanıyalım

18.10.2019
2.604
A+
A-

Aşçılarımızı Tanıyalım

İlçemizden yetişen lezzet ustalarımızı tanımaya ve tanıtmaya devam ediyoruz.Bu gün misafirimiz Pazarköy’den ATATÜRK’ün aşçısı Halit ATAY’ın torunu İsmail VARLIK oldu.

Atatürk’ün aşçısi duayen ustalarımızdan Halit ATAY’ın torunu İsmail VARLIK ata mesleğini Ankara’da devam ettiriyor.Hacegan restorant halil ibrahim sofrası gibi zamanın devlet adamlarının geldigi restorantlarda calıstıkdan sonra uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bütün sosyal tesislerin kurulumu ve işletme sürecinde mutfak şefliği görevlerinde bulundu.Ankara spor,bugsaj spor kulübü gibi spor kulüplerinde çalıştikdan sonra sırasıyla Yenimahalle Belediyesi Ankara konağında kurulum aşamasından itibaren çalışmış,yine Eskişehir yolundaki sucuklariyla ikbal firmasinin lokantasında devam etmiş.Yine ikbal firmasiyla Çukurambar’da ikbal lokantası 1922 adında Ankara’nın  luks sulu yemek konseptine sahip restoraninin mutfak sefligi yapmış.Kisa bir dönem hilal restorantda calistikdan sonra saglikli beden sağlıklı besinden gecer mantigiyla son zamanlarda yıldızı parlayan kolejlerden çayyolundaki efe kolejinin yiyecek icecek direktörlugunu yapmaktadır.
Turk mutfagindaki başarısıni aslina uygun kalmak şartiyla modernize etmek diye belirten ustamız,Türk mutfagınınn özellikle de sulu yemegin önumuzde yillarda daha da revaçda olacagını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.