İnternet gazetemize ulaşan bilgileri duyurmak ve izleyicilerimizle paylaşmak ilkemizden yola çıkarak aşçılarımızı tanıyalım köşemizde Gökçesu Beldemizden Özdemir Özkan’ı tanıyacağız.
Ustamızı kendi ifadeleri ile tanıyalım.
“1954 yılında Mengen ilçesi Gökçesu Beldesinin Çakırlar köyünde doğdum. Aşçılık mesleğine 1968 yılında Kukurtlu otelinde başladım. 38 yıllık aşçılığımda 26 yıldır aşçıbaşılık yapıyorum. Aşçıbaşı olarak görev yaptığım müesseleri ise Ortaköy Ziya 11 yıl, Antalya Pasalis Prenses 1 yıl, Kuşadası Efes Prenses 8 yıl, Kuşadası İmbat Bluskay 4 yıl, Kuşadası Akdeniz 2 yıl, Bodrum Boydaş 2 yıl, Grandat Kartal ve İzmir Depo Restaurant olarak sayabilirim.
Yurt dışında Ukrayna Penta otelinde ülkemi ve Mengen’i mesleğimle temsil ettim. Türk Fransız ve İtalyan mutfağından yemekler branşımdır. Aşçılık mesleğimde ortalama 400’e yakın eleman yetiştirdim.
Aşçılar diyarında tatilimi yapmaktan ve Mengen’i temsil etmekten mıutluyum ve çok sevdiğim sanatımı sürdürmeye devam ediyorum meslektaşlarıma iyi işler diliyorum. Yoğun çalışma hayatımda yarışmalarda madalyalar aldım. Ulusal ve yerel basında yer aldım.”