Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mengen °C

(<)img src="https://placehold.it/120x600">
deneme kod arasında img'den önce ve en son (<)kapama işareti arasında boşluk olmayacak < img src="https://www.5banners.com/store/img/cms/00102.gif" >

Aşçılık dünyasının prestijli yarışmasında genç bir Mengenli

Aşçılık dünyasının prestijli yarışmasında genç bir Mengenli
18.03.2022
1.131
A+
A-

Bocuse d’Or Avrupa Finali için geri sayım başladı.



Gastronomi dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Bocuse d’Or Avrupa finali Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleşecek. Türkiye’yi temsilen yarışmaya katılacak olan ekipte bulunan Mengenli Eray Eren yarışmayla ilgili olarak şunları söyledi: “Yarışma gastronomi dünyasının en prestijli yarışmalarının başında geliyor. Bu sene çok iyi hazırlandık. Yaklaşık 6 aydır gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Türk mutfak kültüründen de katmak istedik. Yarışmada geyik ve patates olmak üzere iki kategoride 28 tabak çıkarılacak. Bu ürünler toplamda 5 buçuk saatte hazır olacak. Yarışma 24 Mart’ta yapılacak.” dedi. Sonrasındaki süreçten de bahseden Eren, “İlk hedefimiz buradaki yarışmayı kazanarak ilk 10’a girebilmek. İlk 10 başarılı ekibin yarışacağı büyük final ise Fransa’nın Lyon kentinde olacak.” ifadelerini kullandı.

2022 Bocuse d’Or Avrupa Seçmelerine katılacak ülkeler açıklandı. Tüm dünyada şefler olimpiyatı olarak bilinen Bocuse d’Or’un 23-24 Mart tarihleri arasında Macaristan’da yapılacak finalinde ülkemizi Metro Türkiye’nin destekleri ile şef Emre İnanır temsil edecek.

Dünyanın en prestijli şef yarışması olarak öne çıkan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran Bocuse d’Or’un Avrupa seçmeleri, Metro Türkiye iş birliğinde Sirha Budapeşte’de 23-24 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Gastronomi dünyası Sirha Budapeşte’debir araya gelmeye hazırlanırken, Bocuse d’Or Avrupa seçmelerinde ülkemizi Metro Türkiye’nin destekleri ile şef Emre İnanır temsil edecek. Halen Çırağan Sarayı’nda Tuğra restoranın Head Chef’i olarak çalışmakta olan Şef Emre İnanır, 20 yılı aşkın süredir Türkiye’nin birçok farklı şehrinde beş yıldızlı otel ve restoranlarda Chef de Cuisine ve Executive Chef olarak ve 2 yıl da Güney Afrika’daki Türkiye Büyükelçiliğinde Chef de Cuisine olarak çalışmıştır.

Bocuse d’Or Avrupa Seçmeleri 2022’ye Türkiye’nin yanı sıra; Polonya, Estonya, Ukrayna, Danimarka, Fransa, Slovakya, İsviçre, İzlanda, Belçika, Finlandiya, İspanya, Macaristan, Hollanda, Birleşik Krallık, Letonya, Norveç, Rusya ve İsveç katılacak.

Katılan tüm ülkelerin akademi başkanı olan şefler ve uluslararası yarışma komitesinden oluşan bir jürinin yer alacağı Bocuse d‘Or Avrupa finallerinde, dünyanın dört bir yanından birbirinden yetenekli şefler zamana karşı yarışacak. Bu senenin iki ana teması geyik eti ve patates olurken, yarışan şefler ve komileri, geyik temasını ekşi krema, ördek ciğeri ve süzme peynir kullanarak hazırlayacak. Yarışmacıların daha önceden seçtikleri Coronada, Madison veya Anuschka patateslerinden birini kullanarak yapması gereken patates temasında, bu yıl ki tema gereği hayvansal protein olarak sadece yumurta ve süt ürünleri kullanılabilecek. Bu iki temadan hazırlanan tabaklar jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Bocuse d’Or Türkiye Akademi Başkanı Mehmet Gök; “Bocuse d’Or Türkiye Takımı olarak, ülkemizi temsil etmekten büyük gurur duyuyoruz. 24 Mart 2022’de 8numaralı mutfakta yarışacağız. Bocuse d’Or kazanan şeflere dünya çapında büyük bir prestij ve network sağlıyor, yarışmanın formatı oldukça zor. Bu yarışmaya katılırken önemli iki nokta var; birincisi çok iyi bir şef olmanız, ikincisi kendi mutfak kültürünüzü, tekniklerini çok iyi bilmeniz ve bu bilgiyi modern dünyanın teknikleriyle birleştirerek ortaya koyduğunuz tabağa değer katmanız. TakımımızınAvrupa Finalinde ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.

Gastronomi Turkey

https://www.instagram.com/tv/CbNM7BEqrV-/?utm_source=ig_web_copy_link

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.